Article Views :

85 views

Η Μόδα υπό το πρίσμα της Διπλωματίας

Μπορεί η Μόδα να γίνει ‘’όχημα’’ της Πολιτιστικής Διπλωματίας μέσα από μια επίδειξη υψηλής ραπτικής; Όταν στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού ακούγεται για πρώτη φορά στα χρονικά μόνο ελληνική μουσική, όπως ο Ψαραντώνης και η Τσαλιγοπούλου με τον Κώστα Λιβαδά, τότε όλα μπορούν να συμβούν!

Πολλοί κρίνουν την μόδα μόνο από τον επιφανειακό, ματαιόδοξο ή πρόσκαιρο χαρακτήρα των τάσεων. Στην πραγματικότητα ,όμως, πίσω από αυτό και όλη την λογική της υψηλής ραπτικής κρύβεται μια πολύ ισχυρή και πολυεπίπεδη δυναμική: το κοινό που επηρεάζεται από αυτήν-είτε πρόκειται για ενδιαφερόμενους δημοσιογράφους από όλο τον πλανήτη, είτε για απλούς θαυμαστές, είτε για επενδυτές, είτε και για ενδεχόμενους πελάτες, οι οποίοι λόγω του υψηλού κόστους που έχει ένα τέτοιο ρούχο, συνήθως είναι πολύ ευκατάστατοι και οι περισσότεροι λόγω κοινωνικής θέσης πιθανώς να αλλάζουν και τα δεδομένα του κόσμου σε ολόκληρο τον πλανήτη. Είναι γνωστό πως οι περισσότεροι couturiers ντύνουν από τις πρώτες κυρίες μέχρι μέλη πριγκιπικών οικογενειών. Εξ ου και το Παρίσι είναι μια τόσο σημαντική διέξοδος. Συγκεντρώνει τους ισχυρότερους αγοραστές από ολόκληρο τον κόσμο. Άρα ακόμη και ο πιο μικρός ή νέος σχεδιαστής μπορεί να γίνει κατά κάποιο τρόπο μοχλός επιρροής. Και μάλιστα χωρίς αυτό να ενοχλήσει κανέναν.

Προσφάτως, τον Ιούλιο του 2017 στην Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού προσπαθήσαμε μέσω της επίδειξης μόδας του Οίκου Λάσκαρη να επεξηγήσουμε αυτή ακριβώς την δυναμική που θα μπορούσε να γίνει όχημα επιρροής για να ενδυναμωθεί το συλλογικό ασυνείδητο υπέρ της χώρας αλλά και να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Η παρουσίαση της κολεξιόν Prisma έγινε με συνειδητή επιλογή μέσα σε ένα κατάμαυρο παλιό τούνελ , το οποίο βρισκόταν στις παρυφές της διάσημης γέφυρας Pont Alexandre III που ενώνει τις δύο όχθες του ποταμού Σηκουάνα, συνδέοντας την περιοχή των Ηλυσίων Πεδίων με το ιστορικό συγκρότημα κτηρίων όπου δεσπόζει το ‘’Μέγαρο των Απομάχων’. Ακόμη και αυτή την γέφυρα που ενώνει την κάναμε συμβολισμό.

Στο μαύρο αυτό τούνελ που συνειρμικά θυμίζει την πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, φέραμε το Φως της δημιουργικής δύναμης από την Ελλάδα. Έτσι μέσα στο απόλυτο σκοτάδι υπήρχε ένας λευκός φωτεινός διάδρομος πάνω στον οποίο θα εμφανιζόντουσαν οι δημιουργίες του Έλληνα σχεδιαστή Λάσκαρη κάτω από την συμβολική μουσική μόνο Ελλήνων δημιουργών.

Η συλλογή couture του Λάσκαρη για τον χειμώνα 2017-2018 έμοιαζε με περιπέτεια καθημερινής επινόησης. Τα θαμπά στοιχεία του μάλλινου, των κασμιριών αλλά και του δυναμικού δέρματος ακολουθούσαν την πορεία των φωτεινών ακτίνων που διαχέονται με χειροποίητα σμάλτα, τα οποία με περίτεχνα καλούπια σχεδιάζει και κατασκευάζει ο καλλιτέχνης μόνος του στο ατελιέ του στην Ελλάδα. Άλλα ρούχα με καθαρές γεωμετρικές γραμμές αντικατόπτριζαν τους δρόμους που κουβαλάει πάνω του κάθε άνθρωπος από την δική του πορεία ζωής. Τους δρόμους που ζήσαμε. Αυτούς που δεν κάναμε. Και αυτούς που θα κάνουμε, δίνοντας στο παρελθόν το μέσο να κυκλοφορήσει μες στο μέλλον πάνω σε υφασμάτινους δρόμους με αυτοκίνητα που κόβουν βόλτες περνώντας μέσα από τα δέντρα, με ζωάκια να περιπλανούνται πάνω από τον ώμο.

Και μέσα από μια διαρκή αποκάλυψη ταξιδιών και τεχνικών που αγαπά ο δημιουργός αλλά και έντονων βιωμάτων, γεννιέται πάντα και παντού το έντονο ελληνικό στοιχείο. Εκεί που στο μυαλό του LASKARIS, ο Giorgio de Chirico συναντά τον Εγγονόπουλο. Αλλά παράλληλα εκεί που η αυθεντική ελληνική διάθεση βγαίνει αγνά απευθείας από την καρδιά και παρά τις αντιξοότητες δεν μας γειώνει. Μας απογειώνει με την δύναμη του πνεύματος και την επιθυμία για θετική δράση.

Η συλλογή εντυπωσίασε με 16 couture ρούχα, κυρίως μάξι και deux pieces που συνοδεύονταν απο χειροποίητα παπούτσια δημιουργημένα στην χώρα μας, γούνινες τσάντες και δερμάτινα με γούνινες λεπτομέρειες απο τις ελληνικές γούνες IMPEL του Ιορδάνη Μιχαηλίδη απο την Καστοριά-ώστε να θυμηθούν και οι ξένοι που δημιουργούνται οι πιο καλές γούνες στον πλανήτη-αλλά και ειδικά σχεδιασμένα κοσμήματα της ελληνικής ANAPNOE -των πολύ ταλαντούχων Φώφη και Μάρσα Δημοπούλου.

Ταυτόχρονα πήραμε ένα τεράστιο ρίσκο. Για πρώτη φορά στα χρονικά της πιο απαιτητικής και γεμάτης νομιμοποιημένους κανόνες Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού, επιβάλλαμε ένα αποκλειστικά ελληνικό soundtrack με γνωστούς δημιουργούς, που γοήτευσαν τους ξένους αλλά συγκίνησαν και τους Έλληνες. Θέλαμε έτσι να δείξουμε μαζί με τον Λάσκαρη μια ακόμη δημιουργική γκάμα που αγκαλιάζει το ελληνικό παραδοσιακό στοιχείο με σύγχρονη αντίληψη, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα ρούχα του σχεδιαστή.

Πολλοί λέγαν να μην το κάνουμε. Οι καλλιτέχνες, όμως, αμέσως δέχτηκαν την πρόταση και ο Λάσκαρης ενθουσιάστηκε να συνοδεύουν τα ρούχα του τόσο σημαντικοί καλλιτέχνες της χώρας μας με την μουσική τους. Τελικά ενθουσιάστηκαν και οι 400 δημοσιογράφοι από όλες τις χώρες. Ήταν πολύ συγκινητικό για μας αλλά και πολύ ενδιαφέρον γι’ αυτούς όλος ο πλανήτης να ακούσει ξαφνικά Ψαραντώνη σε μια μοντέρνα σύνθεση, όπως την συμβολική επιστροφή του Οδυσσέα ”The return” του ‘Αλεξ Καββαδία και του Μάνου Σφυράκη από την Κρήτη, να γνωρίσει τον πιο σύγχρονο Χρήστο Στυλιανού που έχει ήδη μπει στις συλλογές του Buddha bar, να νιώσει την αισθαντική φωνή της Ελένης Τσαλιγοπούλου, να καταλάβει με ένα δυναμικό φινάλε πως επιμένουμε να δημιουργούμε σε κάθε κατεύθυνση στην Ελλάδα με το συμβολικό τραγούδι που έχει γράψει ο Κώστας Λιβαδάς ‘’Η επιμονή σου” με την Ελεονώρα Ζουγανέλη.

Και αυτό το τελευταίο τραγούδι ήταν το διπλό μήνυμα. Κατ’ αρχάς δήλωνε γιατί κάποιος που έχει φύγει εκτός Ελλάδος, αξίζει να επιστρέψει μέσα στην χώρα για να την στηρίξει με τις γνώσεις και τις εμπειρίες που πήρε από το εξωτερικό Και κατά δεύτερον να κάνει όλους τους παρευρισκόμενους να νιώσουν πως έχει ανεξάντλητη δύναμη το Φως όλων των Ελλήνων δημιουργών και κατ’ επέκταση όλων των Ελλήνων που ακόμη προσπαθούν κάτω απο πολύ δύσκολες συνθήκες. Και αυτή η δύναμη ενώθηκε με το Πρισμα και το μεγάλο ταλέντο του Λάσκαρη. Και η τόσο αξιόλογη collection δεν ήταν παρά μια συλλογή ρούχων-συλλογή εμπειριών, που οδηγούν από το σκοτάδια των περιστάσεων στο Φως. Γιατί Hellas σημαίνει Φως και όσο υπάρχουν δημιουργοί και άνθρωποι που σε κάθε επίπεδο προσπαθούν εντατικά, μόνο Φως μπορεί να φέρνουν με την δουλειά τους και την συνεχόμενη προσπάθειά τους παντού. Το ΦΩΣ είμαστε ΕΜΕΙΣ που επιμένουμε να προσπαθούμε για ένα ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ. Και ερχόμαστε από την χώρα που γεννήθηκε ο πολιτισμός που ασπάστηκαν οι λαοί και η Δημοκρατία που στηρίζει τις τόσες χώρες. Γιατί αυτό είναι το αληθινό Φως στα σκοτάδια του κόσμου. Αυτό το Φως κανείς δεν μπορεί να το πάρει από την Ελλάδα. Αν κρίνει κάποιος από τα πολλά δημοσιεύματα στην κινέζικη και γερμανική τηλεόραση, στο ρωσικό κανάλι, στο Fashion TV, στις ειδήσεις του Πακιστάν, στα Εμιράτα και σε τόσα άλλα περιοδικά και εφημερίδες όλου του πλανήτη, μάλλον πολύ εύκολα θα συμπεράνει πως η Μόδα δεν είναι ποτέ ένα τόσο απλό ζήτημα και μιλάει πολύ ουσιαστικά στις καρδιές του κόσμου όταν οι χειρισμοί είναι έξυπνοι και διακριτικοί.

Η συλλογή Πρίσμα θυμίζει πως το Φως τα αλλάζει όλα. Και θα τα αλλάξουμε εμείς δουλεύοντας!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εγγραφείτε. Κάντε εγγραφή για να μην χάσετε μελλοντικές δημοσιεύσεις.

You can unsubscribe at any time. By signing up you are agreeing to our Terms of Service and Privacy Policy. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αρχείο Ηνωμένου Βασιλείου

Φορείς Πολιτιστικής Διπλωματίας Ηνωμένου Βασιλείου

Το Ηνωμένο Βασίλειο, βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς η απόφαση για έξοδο από την Ε.Ε. (Brexit) έφερε επιπτώσεις και στη διεθνή εικόνα και φήμη της χώρας. Επομένως, θα χρειαστεί μια νέα προσέγγιση, προκειμένου να προωθηθούν αποτελεσματικά τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, με ενισχυμένη δημόσια διπλωματία και διεθνείς πολιτιστικές σχέσεις.

Η Αγγλική γλώσσα, η οποία χρησιμοποιείται ως δεύτερη ή ως επίσημη γλώσσα σε πολλές χώρες του κόσμου, το τηλεοπτικό δίκτυο BBC (το μεγαλύτερο δίκτυο ΜΜΕ στον κόσμο με παρουσία στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο σε περισσότερες από 30 γλώσσες και ένα ακροατήριο 269 εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε εβδομάδα)κυρίαρχοι πολιτιστικοί οργανισμοί όπως το Βρετανικό μουσείο και το V&Aβραβευμένες τηλεοπτικές σειρές όπως το Sherlock, ναυαρχίδες του κινηματογράφου όπως ο James Bond και το Star Wars, η μουσική παραγωγή του David Bowie και του Ed Sheeranη λογοτεχνία του Σαίξπηρ και της Άγκαθα Κρίστι και αθλητικές διοργανώσεις όπως η Premier League, είναι μερικά από τα πιο δυνατά παραδείγματα και πλεονεκτήματα στον τομέα του πολιτισμού και της δημιουργικότητας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η άσκηση της πολιτιστικής διπλωματίας βασίζεται στην ανταλλαγή ιδεών, αξιών και του πολιτισμού προκειμένου να ενδυναμωθεί η σχέση της χώρας με τον κόσμο και τις υπόλοιπες χώρες και επίσης να προωθηθούν η επιρροή της, η απασχόληση και η ανάπτυξη ως θεματοφύλακες του μέλλοντος της χώρας.

Το Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, παιδείας, πολιτισμού, ΜΜΕ και αθλητισμού, συνεργάζεται με το Βρετανικό συμβούλιο, το Υπουργείο Εξωτερικών (Foreign Office) και άλλους κυβερνητικούς φορείς για να προωθήσουν πρωτοβουλίες, όπως η καμπάνια GREAT και πολιτιστικές συνεργασίες με άλλες χώρες.

Το 2006, δημιουργήθηκε το συμβούλιο Δημόσιας Διπλωματίας, σε μια προσπάθεια αναθεώρησης των πρακτικών της δημόσιας διπλωματίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το συμβούλιο είναι υπεύθυνο, για τη δημιουργία εθνικής στρατηγικής δημόσιας διπλωματίας, προκειμένου να υποστηριχθούν τα διεθνή συμφέροντα και οι στόχοι του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα μέλη του συμβουλίου είναι το Υπουργείο Εξωτερικών, το Βρετανικό Συμβούλιο και η Παγκόσμια Υπηρεσία του BBC.

Σε συνεργασία με τους βασικούς ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένου του Foreign Office, του Βρετανικού Συμβουλίου και των πολιτιστικών οργανισμών, το Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού, ανέπτυξε το 2010 την πολιτική Πολιτιστικής Διπλωματίας. Οι γενικοί στόχοι ήταν η ενθάρρυνση και η στήριξη του πολιτιστικού τομέα για την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών σε τομείς με συγκεκριμένη πολιτιστική και/ή κυβερνητική προτεραιότητα. Παράλληλα, η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο του οφέλους και του αντίκτυπου της πολιτιστικής διπλωματίας, ιδιαίτερα μετά τη λήξη συγκρούσεων.

Από τα παραπάνω, παρατηρούμε ότι στην περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου, η άσκηση της πολιτιστικής διπλωματίας δεν είναι αρμοδιότητα ενός μόνο υπουργείου και πως συμπεριλαμβάνει τη συλλογική προσπάθεια και την αλληλεπίδραση πολλών παραγόντων, για την προώθηση των πολιτικών που συμβάλλουν στην ενίσχυση της πολιτιστικής διπλωματίας. Οι συντονισμένες προσπάθειες όλων των προαναφερόμενων φορέων του Ηνωμένου Βασιλείου, συντελούν στην ευρεία αναγνώριση της Ήπιας ισχύος της χώρας.

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε το σχέδιο δράσης του Υπουργείου Ψηφιοποίησης, Πολιτισμού, Παιδείας, Μέσων και Αθλητισμού, το οποίο μεταξύ άλλων έχει σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση της αίσθησης υπερηφάνειας και συνοχής στη χώρα, να προσελκύσει νέα άτομα να επισκεφτούν και να εργαστούν στη χώρα, να μεγιστοποιήσει και να αξιοποιήσει την ήπια ισχύ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στις ενέργειες, συμπεριλαμβάνονται η ενίσχυση της Βρετανικής παρουσίας στο εξωτερικό διαμέσου της πολιτιστικής διπλωματίας, διεθνών επισκέψεων και του προγράμματος «Great», η προώθηση των πολιτιστικών εξαγωγών για την αύξηση της αξίας τους στην οικονομία της χώρας, η συνεισφορά στην παράλληλη κυβερνητική ατζέντα της ήπιας ισχύος και ευημερίας, η χρησιμοποίηση της συλλογής έργων τέχνης της κυβέρνησης , προκειμένου για να προωθηθούν οι τέχνες, η κληρονομιά και ο πολιτισμός της χώρας, μέσω της δημιουργίας εκθέσεων σε υπουργικά και διπλωματικά κτίρια σε όλον τον κόσμο και της συνεισφοράς στην ήπια ισχύ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας, είναι υπεύθυνο κυρίως για την διεθνή πολιτική, χωρίς όμως να απουσιάζουν ενέργειες πολιτιστικής διπλωματίας, ως κατεξοχήν φορέας της επίσημης διπλωματίας της χώρας. Άλλωστε στο υπουργείο υπάγονται οι πρεσβείες που είναι υπεύθυνες για την μεταφορά των πολιτικών και της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό. Διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο πρεσβειών και προξενείων, απασχολώντας πάνω από 14.000 άτομα σε περίπου 270 διπλωματικά γραφεία. Συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς για την προώθηση των συμφερόντων του Ηνωμένου Βασιλείου και της παγκόσμιας ασφάλειας. Προωθεί τα συμφέροντα και τις αξίες του Ηνωμένου Βασιλείου διεθνώς, υποστηρίζει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, στηρίζοντας την παγκόσμια επιρροή και την ευημερία της χώρας. Όραμα του είναι να οικοδομήσει μια πραγματικά «παγκόσμια Βρετανία», η οποία θα πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια σκηνή.

Μεταξύ άλλων, στηρίζει κορυφαίους μελετητές με ηγετική ικανότητα να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά μαθήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο με υποτροφίες Chevening και νέους Αμερικανούς να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με υποτροφίες Marshall. Προωθεί την ευημερία και την ανάπτυξη μέσω του Δικτύου Επιστήμης και Καινοτομίας, καθώς και μερικές από τις εργασίες της κυβέρνησης για τη διεθνή ανάπτυξη, (μεταξύ άλλων την προώθηση της βιώσιμης παγκόσμιας ανάπτυξης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της κλιματικής αλλαγής και της πρόληψης των συγκρούσεων).

Το Βρετανικό Συμβούλιο, είναι ο διεθνής οργανισμός του Ηνωμένου Βασιλείου με αρμοδιότητα στις διεθνείς πολιτιστικές σχέσεις, με αντιπροσωπείες σε τουλάχιστον 110 χώρες προωθώντας την Αγγλική γλώσσα, ενθαρρύνοντας την πολιτιστική, επιστημονική και εκπαιδευτική συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο. Η δράση του επικεντρώνεται στις ευκαιρίες πολιτιστικής ανάπτυξης, στις νέες συνεργασίες και στις πολιτιστικές σχέσεις.

Μουσεία, κληρονομιά και Οργανισμοί:

Βρετανικό Μουσείο φορέας πολιτιστικής διπλωματίας με πληθώρα αρχαιολογικών και εθνογραφικών στοιχείων-ευρημάτων.

Βρετανική Βιβλιοθήκη με αρχαία και μεσαιωνικά χειρόγραφα καθώς και παπύρους .

Ζωολογικός κήπος του Λονδίνου

Βασιλικός Βοτανικός κήπος του Λονδίνου

Πανεπιστήμια και οι βιβλιοθήκες τους όπως University of Gambridge, Oxford κ.α.

Art galleries: National Gallery, the Victoria and Albert Museum, the National Portrait Gallery, two Tate galleries—Tate Britain (with superb collections of John Constable and the Pre-Raphaelites) and Tate Modern—and the Wallace Collection.

Αθλητισμός και δημιουργία: ποδόσφαιρο, ράγκμπι, κολύμβηση κ.τ.λ.

ΜΜΕ και δημοσιεύσεις : Daily newspapers published in London include The Times, one of the world’s oldest newspapers; The Sun, a tabloid that is the country’s most widely read paper, with circulation in the millions; the The Daily Telegraph; and The Guardian (also published in Manchester). Major regional dailies include the Manchester Evening News, the Wolverhampton Express and Star, the Nottingham Evening Post, and the Yorkshire Post. Periodicals, such as The Economist, also exert considerable international influence.

International Council of Museums (ICOM)

ICOM is the only international organisation representing museums and museum professionals. It has more than 32,000 members and is made up of National Committees, which represent 136 countries and territories, and International Committees, which gather experts in museum specialities worldwide.

ICOM International Committees

The 30 International Committees bring together professional experts covering all aspects of museum activity. Their annual meetings offer the opportunity for UK museums professionals to extend their networks of international contacts. The ICOM events calendar lists the dates of annual International Committee meetings.

ICOM UK

ICOM UK is the National Committee of ICOM in the UK and is a gateway to the global museum community and the only UK museum association with a dedicated international focus. In addition to leading on two working internationally programmes – the annual Working Internationally Conference and the Working Internationally Regional Project – ICOM UK also offers bursaries for ICOM UK members to attend ICOM Triennial Meetings, International Committee meetings, and other conferences with a demonstrable international remit.

Visiting Arts

Visiting Arts’ purpose is to strengthen intercultural understanding through the arts.  It provides tools to help the cultural sector to work more effectively and efficiently worldwide

World Cultures Connect (WCC)

WCC is a global cultural information site.  It connects artists and cultural organisations across the globe by allowing them to promote their work, make new connections, identify opportunities, and discover new partners, markets, and audiences.  The discussion forum is a useful way to share information and advice, and take part in discussions, on working internationally.

Heritage Without Borders (HWB)

Heritage Without Borders is a unique charity working in developing countries to build capacity in heritage skills in situations of poverty and reconstruction, and to provide life-transforming work experience for volunteer students and professionals in the heritage sector.

University Museums Group (UMG)

Universities work on a global stage and their museums play a key role in this international approach.  UMG supports and advocates for the university museum sector in England, Wales, and Northern Ireland.  Working alongside their sister organisation University Museums in Scotland UMIS it represents the interests of university museums to funders and stakeholders, and also maintains close links with the international body for university museums, UMAC

The Art of Partnering report by Kings College London

The Art of Partnering is the final report of a Cultural Enquiry in collaboration with the BBC, which explored the role partnership plays in enabling publicly funded cultural institutions to enhance the quality and diversity of their work across the UK.

National Museum Directors’ Council (NMDC)

NMDC represents the leaders of the UK’s national collections and major regional museums. Its members are the national and major regional museums in England, Northern Ireland, Scotland, and Wales, the British Library, The National Library of Scotland, and the National Archives. While their members are funded by government, the NMDC is an independent, non-governmental organisation.

British Council

The British Council is the UK’s international organisation for cultural relations and educational opportunities. It has offices in over 100 countries across six continents. Each British Council office overseas has its own country website which can be accessed via the British Council’s home page.

UK Registrars Group (UKRG)

The UKRG is a non-profit membership association set up in 1979.  It provides a forum for exchanging ideas and expertise between registrars, collection managers and other museum professionals in the United Kingdom, Europe and worldwide.

Through the UKRG website, members can access a number of resources aimed at registrars, or those who undertake the work of registrars.  These include publications relevant to international loans and exhibitions, such as facilities reports, guidance and top tips, and links to other online resources.

International Federation of Arts Councils and Culture Agencies (IFACCA)

IFACCA produces ACORNS, an online news service for and about arts councils and culture agencies, which contains news from arts and culture funding agencies and a digest of resources, such as links to websites, new publications, jobs, conferences, and events.

I am tab #2 content. Click edit button to change this text. A collection of textile samples lay spread out on the table – Samsa was a travelling salesman.
I am tab #3 content. Click edit button to change this text. Drops of rain could be heard hitting the pane, which made him feel quite sad. How about if I sleep a little bit longer and forget all this nonsense.
Μετάβαση στο περιεχόμενο