Η μελέτη είναι ευκολότερη με τη μέθοδο που εμπνέεται από την τεχνητή νοημοσύνη
Μια επαναστατική μέθοδος μελέτης σε 5 στάδια, βασισμένη στην επιστημονική έρευνα και εμπνευσμένη από έναν μηχανισμό μάθησης παρόμοιο με αυτόν της Τεχνητής Νοημοσύνης και σε διαφορετικές διαδικασίες μνήμης, αναπτύχθηκε από τον Dr. Ing. Massimo Rogante. Το επιστημονικό περιοδικό Interdisciplinary Description of Complex Systems μόλις δημοσίευσε το άρθρο σχετικά με αυτήν τη μέθοδο, ιστοσελίδα: https://hrcak.srce.hr/en/clanak/426096.
Συγγραφείς της έκδοσης είναι ο Dr. Ing. Rogante και ο Dr. Claudio Santelli, ο οποίος έχει προσθέσει στη
μέθοδο «Rogante» μια σημαντική συμβολή στη νευροβιολογία της εκμάθησης και της μνήμης.
Η πρωτότυπη μέθοδος, αποτέλεσμα της εμπειρίας και των συγκεκριμένων μελετών του Ing. Rogante, έχει αναπτυχθεί με σχολαστικό και τελειοποιημένο τρόπο κατά τη διάρκεια της πανεπιστημιακής του
σταδιοδρομίας και έχει δοκιμαστεί με επιτυχία για χρόνια: αυτή η προσέγγιση έχει αποδειχθεί έγκυρη για την επίτευξη των κύριων σκοπών της μελέτης, δηλαδή την εκμάθηση, την επιτυχή αποτελεσματικότητα στις εξετάσεις, τη μνήμη όσο το δυνατόν περισσότερων τεχνικών-πολιτιστικών γνώσεων που αποκτήθηκαν και την εφαρμογή με αποτελεσματικό τρόπο του πλούτου αυτών των γνώσεων στη μελλοντική επαγγελματική ζωή. Αυτή η μέθοδος έχει ήδη επιτρέψει σε πολλούς φοιτητές που την έχουν υιοθετήσει να περάσουν έξοχα τις πανεπιστημιακές εξετάσεις και γενικά μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες ανώτερες εκπαιδεύσεις καθώς και στις πανεπιστημιακές σπουδές. Σε σύγκριση με προϋπάρχουσες μεθόδους, βοηθά (τον φοιτητή):
- να λύσει το πρόβλημα του ορθού σεβασμού του διαθέσιμου χρόνου φοίτησης και ειδικότερα των προθεσμιών για τις εξετάσεις
- Να βελτιστοποιήσει τους χρόνους προετοιμασίας
- Να αποκτήσει μια πιο εις βάθος γνώση του θέματος που μελετά, στερεώνοντάς το στη μακροπρόθεσμη μνήμη.
Αυτή η μέθοδος, η οποία περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που αντιπροσωπεύουν τη νευροβιολογική βάση της εκμάθησης και της μνήμης, αποτελείται από 5 διαδοχικά στάδια τα οποία ο μαθητής πρέπει να αντιμετωπίσει με δέσμευση και ενθουσιασμό για τα θέματα που θα μάθει. Το οργανωμένο ημερολόγιό του, μαζί με την υγιεινή διατροφή, τον ποιοτικό ύπνο και τον σωστό τρόπο ζωής, προάγει το τέλειο ψυχοσωματικό σχήμα και τη βέλτιστη γνωστική απόδοση, παρέχοντας στους μαθητές γερές βάσεις για την εφαρμογή πρακτικής εκπαίδευσης. Η υποδιαίρεση της μελέτης σε μια ακολουθία 5 σταδίων δημιουργεί ένα κατασκεύασμα πάνω στο οποίο θα οργανωθεί ένας ορθολογικός και προπαρασκευαστικός οδηγός διδασκαλίας. Η μέθοδος διεγείρει επίσης τον σχηματισμό εγκεφαλικών χαρτών του συνδετικού τμήματος μέσω της προοδευτικής αναδιαμόρφωσης νευρωνικών κυκλωμάτων παρόμοια με τον μηχανισμό βαθιάς μάθησης της Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία χτίζει τα δικά της νευρομορφικά τσιπ μιμούμενη τα δυναμικά νευρωνικά κυκλώματα του συνδετικού τμήματος.
Τέλος, τα γραφικά, οι χρωματικοί συνδυασμοί, τα σχέδια, τα σύμβολα κ.λπ. ενεργοποιούν τους
κατοπτρικούς νευρώνες και την εϊδητική μνήμη με βάση την οπτική αντίληψη.
“Η έρευνα που σχετίζεται με την αντιγήρανση προσανατολίζεται επί του παρόντος στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της διάρκειας της υγείας. Ως εκ τούτου, εκτός από την προώθηση υγιεινών τρόπων ζωής, μελλοντικές ερευνητικές δραστηριότητες θα πρέπει να αφιερωθούν στη μελέτη σενολυτικών προϊόντων και συμπληρωμάτων για τη βελτίωση των εκτελεστικών λειτουργιών και των γνωστικών ικανοτήτων υγιών ατόμων, δηλαδή προσοχή, δημιουργικότητα, μνήμη, διάθεση και κίνητρο», λένε οι συγγραφείς. «Μέσω αυτής της δημοσίευσης θέλησα να κάνω τη μέθοδό μου διαθέσιμη δωρεάν σε όλους τους φοιτητές, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να τη χρησιμοποιήσουν γόνιμα για την πρόοδο των σπουδών τους», λέει ο Dr. Ing. Rogante.