Ε.Ι.Π.Δ - ακαδημαϊκο συμβουλιο | μελος
Δημήτριος Σκιαδάς

Δημήτριος Σκιαδάς

Αναπληρωτής Καθηγητής Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών – Παν/μιο Μακεδονίας.

Ο Δημήτριος Σκιαδάς είναι μέλος του Ακαδημαϊκου Συμβουλιου του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας. Ο κύριος Σκιαδάς είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών – Παν/μιο Μακεδονίας.

Δίδαξε Δίκαιο Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα γνωστικά αντικείμενα της ειδικότητας του στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου του Durham, στη Σχολή Ικάρων, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Πληροφορικής και Οικονομικών Επιστημών) και στο Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.


Εχει διατελεσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP) ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ειδικός Γραμματέας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Υπουργείο Παιδείας, Εκτελεστικος Γραμματεας στην Περιφερεια Νοτίου Αιγαίου, Επιστημονικός Συνεργάτης της Αντιπροέδρου της Ειδικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κλπ. Επίσης έχει απασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα ως Διευθυντής και Προϊστάμενος Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και σε θέσεις ευθύνης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Είναι μέλος σε πολλούς φορείς έρευνας και πολιτικής σκέψης όπως το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκού Δικαίου του University of Durham – UK, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», το Κέντρο Πολιτικών Ερευνών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Περιφερειολόγων, η Ελληνική Εταιρεία Πολιτικής Επιστήμης, κλπ. Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Παιδείας του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Επιτροπών Παρακολούθησης του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και πολλών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, και της Ομάδας Παρακολούθησης του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων στα πλαίσια της Στρατηγικής της Λισσαβόνας. Τέλος έχει λάβει τιμητική διάκριση ως Honorary Fellow της Association of Fellows and Legal Scholars του Center for International Legal Studies, Salzburg (Αυστρία).