Ε.Ι.Π.Δ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
Ελπίδα Παπαδανιήλ

Ελπίδα Παπαδανιήλ

Σύμβουλος Ψ.Υγείας / Δημοσιογράφος

Η Ελπίδα Παπαδανιήλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ροδολίβος Σερρών. Το 1993 πήρε το πτυχίο της Λογοθεραπείας, με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, από το Sofia University “Saint Kliment Ohridski”. Την ίδια χρονιά ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών με τίτλο,¨MA in Speech Language Pathologist and Therapist with second Speciality Oligophreno-Pedagogy.

Έως το 2004 εργάστηκε σε δομές της Β΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής Θεσσαλονίκης. Το 2000 ίδρυσε και διευθύνει το Ινστιτούτο Λόγου, Ομιλίας & Δυσλεξίας στη Θεσσαλονίκη. Το 2012 παρακολούθησε το εξ αποστάσεως πρόγραμμα συμπληρωματικής εκπαίδευσης, Δημιουργικότητα & Χαρισματικότητα, Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών ενώ το 2014 προχώρησε στη συγγραφή και έκδοση παιδικού παραμυθιού στα πλαίσια δράσεων της Δημιουργικής γραφής με τίτλο ¨Εφήμερο, ακολουθώντας το νόημα της ζωής¨.

Είναι μέλος της ένωσης λογοτεχνών από το 2015. Την ίδια χρονιά δημιούργησε το εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής στην Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος. Το 2016 παρακολούθησε πρόγραμμα συμπληρωματικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης,¨ Εκπαίδευση Ηγετών για τη στελέχωση εθνικών και διεθνών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων¨, Παν/μιο Αιγαίου και την ίδια χρονιά έλαβε το Πιστοποιητικό εξειδίκευσης στο πρόγραμμα από το Παν/μιο Ιωαννίνων.

Παρακολούθησε επίσης προγράμματα συμπληρωματικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, όπως ¨Εκπαιδευτές Ενηλίκων¨, ¨Οικογενειακό δίκαιο για κοινωνικούς επιστήμονες¨, ¨Ανοιχτά Σεμινάρια Ψυχολογίας¨, ¨Εκπαίδευση Συνοδών Παράλληλης Στήριξης & Πιστοποιημένη κατάρτιση στη Συμβουλευτική, Life Coaching & Mentoring, καθώς και το τρίωρο βιωματικό σεμινάριο με θέμα ¨Μάθηση μέσω περιπέτειας¨ και το σεμινάριο του ¨Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός¨ που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Επίσης παρακολούθησε το πρόγραμμα συμπληρωματικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου ¨Ψυχολογικές Πρώτες βοήθειες¨ καθώς το πρόγραμμα ¨Το Α-Ω στη Συμβουλευτική Συνεδριών¨. Από τον Απρίλιο του 2018 υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός στο ΕΟΕ radio, με την εκπομπή “ la cort”, μια εκπομπή που παρουσίαζε ανθρώπους που δημιουργούν με την ψυχή τους.

Είναι εγκεκριμένη εκπαιδεύτρια του Κεδιβιμ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και από τον Οκτώβριο 2020 παρακολουθεί το πρόγραμμα δημοσιογραφίας του Σταμάτη Μαλέλη στη New Media Studies. Συμμετέχει στην επιτροπή του Φεστιβάλ του Δήμου Αμφίπολης.