Ε.Ι.Π.Δ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ | ιδρυτης

Ηλίας Παπαδόπουλος

Φαρμακοποιός

Ο Ηλίας Παπαδόπουλος είναι ο επικεφαλής και ιδρυτής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Κύπρο. Ο Ηλίας Παπαδόπουλος εργάζεται ως φαρμακοποιός σε ιδιωτικό φαρμακείο. Επίσης, εργάζεται ως επόπτης εργαστηρίων στο τμήμα Φαρμακευτικής του Frederick University. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Δράμα. Απεφοίτησε από την σχολή Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας (University of Wales T.S.D.) πάνω στα Classics. Εργάστηκε σε ιδιωτικά φροντιστήρια και κατοίκον μαθήματα σε παιδιά γυμνασίου, λυκείου, ΕΠΑ.Λ. και νυχτερινών σχολείων. Συμμετείχε ενεργά στην ίδρυση και έναρξη του ραδιοφωνικού σταθμού UCY Voice του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Αρθρογραφεί συχνά για θέματα εθνικού ενδιαφέροντος στις ιστοσελίδες του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. και Ινφογνώμων. Εϊναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.). Παράλληλα, αρθρογραφεί σε αμερικάνικο μουσικό website. Ακόμη, είναι μέλος του κυπριακού Ερυθρού Σταυρού.

Συμμετέχει έντονα στις πολιτιστικές δράσεις των Ελλήνων του Πόντου στην Κύπρο. Μέσω της δράσης του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας της Κύπρου, φιλοδοξεί στην ενίσχυση των δεσμών των πολιτών της Κύπρου και της Ελλάδος μέσω της αίσθησης της εμπιστοσύνης και αμεσότητας επί τη βάσει της καλλιέργειας πνεύματος συνεργασίας και κατανόησης των αναγκών μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και στην ανάγνωση του κοινού παρελθόντος και την εδραίωση κοινών πολιτιστικών στόχων μέσα από την δράση της πολιτιστικής δραστηριότητας.