Ε.Ι.Π.Δ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ | ΙΔΡΥΤΗΣ & ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
Μαρία Νεραντζάκη

Μαρία Νεραντζάκη

Εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Μαρία Νεραντζάκη είναι επικεφαλής και ιδρυτής του παραρτήματος του Ε.Ι.Π.Δ στο Βέλγιο με έδρα τις Βρυξέλλες. Η κα Νερατζάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες. Φοίτησε στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών όπου απέκτησε το European Baccalaureate. 

Κατόπιν, εισήχθη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών με κατεύθυνση την πολιτική και τις εξωτερικές σχέσεις. Παράλληλα, παρακολούθησε επαγγελματικό πρόγραμμα σπουδών χορού και, μετέπειτα, εργάστηκε ως δασκάλα χορού σε σχολές της Θεσσαλονίκης, προπονήτρια αγωνιστικού χορού και χορεύτρια στην παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Alexander the Great Rock Opera.

Εν συνεχεία, μετεγκαταστάθηκε στις Βρυξέλλες όπου και ολοκλήρωσε δύο χρόνια μεταπτυχιακών σπουδών στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του πανεπιστημίου Université Libre de Bruxelles, με κατεύθυνση τη γεωπολιτική. Την ίδια περίοδο, ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στη Μόνιμη Αντιπροσωπία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο τμήμα του Υπουργείου Εξωτερικών. Σήμερα εργάζεται στη Γενική Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παράλληλα εργάζεται ως χορογράφος, χορεύτρια και performer σε διεθνείς ακαδημίες κλασικού μπαλέτου, διεθνείς εταιρίες και ομάδες. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσικά και Ρουμανικά.