Ε.Ι.Π.Δ - ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ | EΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
Μαρία Παπαμιχαήλ

Μαρία Παπαμιχαήλ

Eπικεφαλής της επικοινωνίας και του στρατηγικού σχεδιασμού του Ε.Ι.Π.Δ.

Η κυρία Παπαμιχαήλ γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Αριστούχος απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, με ενεργή δράση στην συνέχεια και στο Σύλλογο Αποφοίτων της Σχολής (ΑmicaleAussi). Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο κλασσικό τμήμα της Ελληνικής Φιλολογίας στην Φιλοσοφική Αθηνών, έγινε δεκτή, κατόπιν εξετάσεων, στη Νομική Σχολή Αθηνών, για να παρακολουθήσει το διετές Μεταπτυχιακό πρόγραμμα επί Ευρωπαϊκών Σπουδών και θεμάτων Διπλωματίας.

Η πρακτική της ειδίκευση επικεντρώθηκε στην ενεργειακή πολιτική και συγκεκριμένα στην γεωστρατηγική εγκατάσταση πετρελαιαγωγών στην Κασπία Θάλασσα.  Αρχικά, ως άριστη γνώστης της γαλλικής, απασχολήθηκε στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, ως καθηγήτρια γαλλικών και αργότερα ως γραμματέας στο τμήμα των Δημοσίων Σχέσεων και Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών. Μετέπειτα, επελέγη ως επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή, για την υποστήριξη των εργασιών της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ, για πέντε συναπτά έτη. Κατόπιν της διαδικασίας του ΑΣΕΠ διορίστηκε ως Δικαστικός Υπάλληλος, υπηρετώντας στο Ανακριτικό γραφείο του Πρωτοδικείου Ναυπλίου και μετέπειτα στο Ποινικό Τμήμα του Εφετείου Ναυπλίου.

Αποσπάστηκε για κάποιο χρονικό διάστημα στο Υπουργείο Άμυνας, για να ασχοληθεί με θέματα συνεργασιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνείς Οργανισμούς και κατόπιν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Παράλληλα ολοκλήρωσε πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων για επικοινωνία, επίτευξη συμφωνιών και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού. Λατρεύει την ασπρόμαυρη φωτογραφία, έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε διαγωνισμούς για την αθλητική φωτογραφία (3ο βραβείο Camel Trophy). Ξεφεύγει πάντα στη φύση, σε συλλογικές ορειβατικές αποστολές και για την καλύτερη κατάρτισή της, έχει ολοκληρώσει ειδικά σεμινάρια αρχηγών αναβάσεων. Έχει αποτελέσει μέλος οργανωτικών ομάδων για πολιτιστικές εκδηλώσεις και ορεινούς αγώνες δρόμου, συνεργαζόμενη ενδεικτικά με φορείς της αυτοδιοίκησης, την Garmin και το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.