Ε.Ι.Π.Δ - ΣΙΚΕΛΙΑΣ | ΙΔΡΥΤΗΣ & ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
Στέλλα Καλησπεράτου

Στέλλα Καλησπεράτου

Eκφωνήτρια & Copywriter.

Η Στέλλα Καλησπεράτου είναι η επικεφαλής και ιδρυτής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Σικελία. Η κα Καλησπεράτου είναι εκφωνήτρια (επίσημη φωνή Sephora – Greece, booking.com – Greece, Audi – Cyprus) και copywriter.  Έχει το δικό της στούντιο ηχογραφήσεων και συνεργάζεται με διεθνείς πλατφόρμες ηχογραφήσεων.

Αποφοίτησε από την δραματική σχολή ‘Εμπρος’ και τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ για επτά χρόνια συνεργάστηκε με το Mad Tv ως τηλεοπτική παραγωγός της εκπομπής  “Mad Night Out”. Παράλληλα εργάστηκε ως ραδιοφωνική παραγωγός στο Nitro Radio και ως editor σε περιοδικά και internet sites: Free magazine, Nitro, Pop & Rock, Muse, Didee.gr .

Ζει στην Κατάνια, Σικελία, όπου συνεργάζεται με την καθεδρα της Ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού (Καθηγήτρια Κατερίνα Παπαθέου) στο τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών. Δραστηριότητες εντός κάθεδρας: μαθήματα Ελληνικής γλώσσας, διοργάνωση συνεδρίων, μεταφράσεις, σεμινάρια και workshops για το copywriting. Παράλληλα είναι μέλος της εξεταστικής επιτροπής για το πιστοποιητικό της «Ελληνομάθειας».

Επιθυμώντας πάντα να μάθει περισσότερα για την κουλτούρα και τον πολιτισμό, έζησε και ταξίδεψε σε Αμερική και Ασία για να ανακαλύψει κοινωνικές  ομοιότητες και διαφορές σε διαφορετικές κουλτούρες. Έχοντας αποκτήσει το δίπλωμα διδασκαλίας yoga στην Βομβάη, Ινδία και έπειτα από σεμινάρια self improvement στην Ταϊλάνδη, συνδύασε τις σπουδές της πάνω στην δραματική τέχνη, τις πρακτικές πάνω στην αυτογνωσία και φιλοσοφία και διοργάνωσε τα σεμινάρια “Human Acting” στην Κατάνια.

Πρόσφατα δώρισε την φωνή της στην εταιρεία Μ.Μ.Μ της Κατάνια, στην Ιταλική και Αγγλική γλώσσα.  Αυτή την περίοδο ετοιμάζει το νέο της ερευνητικό πρότζεκτ για την παρουσίαση μιας κοινωνικής χαρτογράφησης της πόλης και των πολιτών της Κατάνια.