Ελληνική Πολιτιστική Εβδομάδα στο Σαιν-Ζιλ των Βρυξελλών

Στο Σαιν-Ζιλ (Saint-Gilles) των Βρυξελλών, από τις 5 μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η Ελληνική Πολιτιστική Εβδομάδα. Στην εν λόγω εκδήλωση, έλαβαν χώρα καλλιτεχνικές εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες, χορευτικές παραστάσεις και αφιερώματα στην Eλληνική λογοτεχνία και τη γαστρονομία. Η πρωτοβουλία αυτή αποτέλεσε μέρος των προσπαθειών προώθησης των διαπολιτισμικών ανταλλαγών, αφού, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου:”Ενας πολιτισμός μπορεί να εμπλουτιστεί μόνο ερχόμενος σε επαφή με άλλους πολιτισμούς“.

Ο Δήμος Saint-Gilles των Βρυξελλών φιλοξενεί έναν μεγάλο αριθμό κατοίκων Ελληνικής καταγωγής, καθώς και Ελληνικών ενώσεων. Έτσι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αποφασίστηκε να τιμηθεί η χώρα, «λίκνο της δημοκρατίας, της οποίας ο αρχαίος και σημερινός πολιτιστικός πλούτος είναι ιδιαίτερα σημαντικός». Επιπλέον, στην ανακοίνωση των διοργανωτών, σημειώνεται πως: «Η κοινότητα των Ελλήνων στις Βρυξέλλες χαρακτηρίζεται από την ένταξή της και την ενεργό συμμετοχή της στην τοπική κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική ζωή, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη διατήρηση των Ελληνικών πολιτιστικών παραδόσεων και τη μετάδοσή τους στις νεότερες γενιές».

Επομένως, μέσω τέτοιων δράσεων, διαδίδεται ο Ελληνικός Πολιτισμός στο εξωτερικό. Εν προκειμένω, η εκδήλωση αυτή προέβαλε τη λογοτεχνία, τη μουσική, τον κινηματογράφο, το χορό και τη γαστρονομία της Ελλάδος, με ανοιχτές συζητήσεις και ενδιαφέροντες καλεσμένους. Κατά αυτόν τον τρόπο, τιμήθηκε επάξια η Ελληνική Κοινότητα του Βελγίου συνυπολογιζόμενης της προσφοράς της στην τοπική κοινωνία, μέσα από την ανταλλαγή πληθώρας πολιτιστικών στοιχείων.

Αθηνά Φατσέα

Πηγές: http://www.hellenic-circle.eu/semainegrecquestgilles

Εγγραφείτε. Κάντε εγγραφή για να μην χάσετε μελοντικές δημοσιεύσεις.

You can unsubscribe at any time. By signing up you are agreeing to our Terms of Service and Privacy Policy. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ