Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής γλώσσας

Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής γλώσσας

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας – Σικελία, συμμετέχει στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Ελληνικής γλώσσας η οποία θα γιορταστεί με ένα μαραθώνιο live streaming στο YouTube.  8, 9 και 10 Φεβρουαρίου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ομιλίες καθηγητών και μελών της Eλληνικής ομογένειας, παρουσιάσεις μαθητών κλασικών λυκείων από όλη την Ιταλία και συζητήσεις πάνω στην σημασία της Ελληνικής γλώσσας και την κληρονομιά που άφησε. Η παρουσίαση του IEDC Sicilia θα λάβει μέρος την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου μεταξύ 18:00 με 19:30 το απόγευμα με κεντρικό θέμα τις λέξεις Αγώνας / Αγωνία.  Δυο λέξεις που χαρακτηρίζουν το παρελθόν με τον αγώνα για την απελευθέρωση των Ελλήνων το 1821 αλλά και το παρόν και την αγωνία που βιώνουμε στην δύσκολη συνθήκη της πανδημίας.

Στην παρουσίαση του IEDC Sicilia λαμβάνουν μέρος  με την ευγενική τους συμμετοχή: η ηθοποιός Άννα Μακράκη, ο ηθοποιός Χριστόδουλος Στυλιανού, ο χορογράφος, performer Ιωάννης Σιδηρόπουλος, οι μαθητές του Κλασικού Λυκείου Συρακουσών Claudia Bellia και Davide Calvo καθώς και η νεότερη μαθήτρια της Ελληνικής γλώσσας στην Σικελία, Sofia, Vasiliki Berukas.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλο το πρόγραμμα live εδώ: https://www.youtube.com/channel/UC-2tFDpwaNmvoxkoxQjiNZχQk

Εγγραφείτε. Κάντε εγγραφή για να μην χάσετε μελοντικές δημοσιεύσεις.

You can unsubscribe at any time. By signing up you are agreeing to our Terms of Service and Privacy Policy. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ