ΣΠΥΡΟΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

19 Απριλίου 2021

Παρίσι

« ΣΠΥΡΟΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ,ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΓΑΛΛΙΑΣ »

Το  Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας Γαλλίας έχει τη χαρά και την τιμή να υποδέχεται τον νέο του πρεσβευτή, τον κύριο ΡΙΖΟΠΟΥΛΟ Σπύρο, ο οποίος αποτελεί τον έβδομο πρεσβευτή μας, μετά την Δρ. ΓΛΥΚΑΤΖΗ – ΑΡΒΕΛΕΡ, τον κύριο ΠΑΞΙΝΟ, τον Δρ. ΔΑΒΒΕΤΑ, την κυρία ABADIE, την κυρία ΠΙΑΝΑ και τον Δρ. TONNET.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος ως Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας ίδρυσε την εταιρία Spin Communications το 2001. Οι υπηρεσίες του έχουν ως στόχο το στρατηγικό σχεδιασμό των επικοινωνιακών αναγκών των πελατών του.  Συγχρόνως ο κ. Ριζόπουλος είναι επικεφαλής και ιδιοκτήτης του ενημερωτικού site RP.GR.

Πριν την έναρξη των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων στον ελλαδικό χώρο το 2001, ο κύριος Ριζόπουλος εργάστηκε στην Ουάσιγκτον την περίοδο 1995 έως 2001 στο αντικείμενό του.

Η ακαδημαϊκή πορεία του Σπύρου Ριζόπουλου ξεκινά σε προπτυχιακό επίπεδο ως απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου, συνεχίζει με το δεύτερο προπτυχιακό του στις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Northeastern, Illinois, συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο ίδιο πανεπιστήμιο, με αντικείμενο τις Διεθνείς Σχέσεις. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με δεύτερο μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο του George Washington με αντικείμενο το Political Management (Graduate School of Political Management) από όπου αποφοίτησε ως ο πρώτος ξένος και ως ο πρώτος Έλληνας, ανοίγοντας το δρόμο στην ένταξη πολλών προσωπικοτήτων του δημόσιου βίου της χώρας.

Καθ’όλη την διάρκεια της επαγγελματικής του δραστηριότητας και την παροχή υπηρεσιών σε θέματα στρατηγικής και επικοινωνίας. Έχει παραχωρήσεις δεκάδες συνεντεύξεις σε κορυφαίες εφημερίδες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό διδάσκοντας παράλληλα σε πληθώρα ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Το 2018 ίδρυσε την παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου», τη μόνη πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη Δευτέρου Βαθμού Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα. Το Μάιο του 2019 εξελέγη στο  Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου όπου εκπροσωπεί την  Ελάσσονα Αντιπολίτευση.

Η υποστήριξή του στο Ινστιτούτο μας στη Γαλλία αποτελεί τιμή και κίνητρο για το έργο μας.

Τον ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία και την συμμετοχή του στην επίτευξη των στόχων μας με την εμπειρία και τεχνογνωσία του.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ), ελληνικός επιστημονικός αστικός μη κυβερνητικός οργανισμός έρευνας, μελέτης και διάδοσης της Πολιτιστικής Διπλωματίας αναπτύσσεται σε συνεργασία με ιδιωτικούς ή και δημόσιους κυβερνητικούς φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιστημονικά ινστιτούτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Ε.Ι.Π.Δ διαθέτει παραρτήματα σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού που αναπτύσσουν αυτόνομες και ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες, με γνώμονα όμως τις γενικότερες ανάγκες και κατευθύνσεις του Ινστιτούτου, όπως αυτές προκύπτουν από την κεντρική διοίκηση του οργανισμού στην Αθήνα.

Το Παράρτημα του Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ) στο Παρίσι αποτελεί τον μοναδικό φορέα έρευνας, μελέτης και διάδοσης της Ελληνικής Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Γαλλία.

Εγγραφείτε. Κάντε εγγραφή για να μην χάσετε μελοντικές δημοσιεύσεις.

You can unsubscribe at any time. By signing up you are agreeing to our Terms of Service and Privacy Policy. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ