Τα Πανευρωπαϊκά τρένα της Κροατίας

Τα Πανευρωπαϊκά τρένα της Κροατίας.

Η βελτίωση των μέσων μεταφοράς, μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης, είναι ένας από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να αυξηθεί ο τουρισμός ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη. Αυτό θέλει να πετύχει και η Κροατία, πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη επένδυσή της, αξίας 4.5 δισεκατομμυρίων ευρώ, στις υποδομές του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, με σκοπό να εκσυγχρονίσει 750 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών.

Τα πανευρωπαϊκά τρένα της Κροατίας θεωρείται ότι θα πιάνουν μέχρι και 160 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι το 2030. Η Κροατία με αυτόν τον τρόπο θα αποτελέσει μία γέφυρα, η οποία θα συνδέει τουλάχιστον 12 χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, και πιο συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης, η οποία μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς επιπλέον τουρίστεςΜέσα σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, δίνεται η δυνατότητα στην Ελλάδα και την Κροατία να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ τους.

Επιπλέον, τα τρένα αποτελούν το πιο ασφαλές για το περιβάλλον μέσο μεταφοράς για μακρινές αποστάσεις και, καθώς ο κόσμος στρέφεται ήδη στην κατεύθυνση αναζήτησης πηγών ενέργειας, οι οποίες δεν θα στηρίζονται σε μετρήσιμα ορυκτά καύσιμα, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει στο μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι τουρίστες από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη αναμένεται να χρησιμοποιούν με μεγάλη συχνότητα τα τρένα της Κροατίας για την μεταφορά τους.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η συγκεκριμένη επένδυση, έχει πολύ μεγάλη σημασία για την Κροατία και την Ελλάδα, καθώς θα υπάρξει σημαντική αύξηση του πολιτιστικού τουρισμού, κάτι το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα την ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων, τα οποία συμβάλλουν στην περαιτέρω αλληλεπίδραση των λαών και την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού.

Του ασκούμενου του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας,
Γεώργιου Καλλιγά.

Πηγή:

https://www.total-croatia-news.com/travel/47851-croatia-pan-europe-trains
Εγγραφείτε. Κάντε εγγραφή για να μην χάσετε μελλοντικές δημοσιεύσεις.

You can unsubscribe at any time. By signing up you are agreeing to our Terms of Service and Privacy Policy. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ