Ε.Ι.Π.Δ - ακαδημαϊκο συμβουλιο | μελος
Αρίσταρχος Γκρέκας

Αρχιμανδρίτης Αρίσταρχος Γκρέκας

Αρχιμανδρίτης

O Aρχιμ. Αρίσταρχος Γκρέκας είναι μέλος του ακαδημαϊκού συμβουλίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας. Κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Δρ.Θεολογίας – Ε.ΔΙ.Π στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών.

Ο Αρχιμ. Αρίσταρχος Γκρέκας σπούδασε στην Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πατρών και είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Σπούδασε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. από όπου έλαβε το βασικό πτυχίο, Μεταπτυχιακό (MSc) και Διδακτορικό.

Από το Durham University του Ηνωμένου Βασιλείου, έλαβε Μεταπτυχιακό (MSc), στο αντικείμενο Διεθνών Σχέσεων με τίτλο:Conflict prevention sustainable peace and security. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Georgetown University – School of Foreign Service στις ΗΠΑ και Executive program στο Harvard University – Kennedy School. Έχει παρακολουθήσει προγράμματα στο Oxford University και στο Cambridge University του Ηνωμένου Βασιλείου. Διδάσκει στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας και ως διαλέκτης σε σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Έχουν εκδοθεί έξι βιβλία του και επιπλέον άθρα σε επιστημονικά περιοδικά, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Έχει οργανώσει και συμμετάσχει ως εισηγητής σε ημερίδες και διεθνή συνέδρια.Έχει λάβει υποτροφίες από ΙΚΥ – Erasmus και από το Πανεπιστήμιο Georgetown των Ηνωμένων Πολιτειών. Τιμητικές διακρίσεις – Έρευνα Fellow of the Royal Society of Arts, London, U.K. (F.R.S.A.- est.1754). Member of Chatham House, the Royal Institute of International Affairs, London, U.K. Member of the Hellenic American Leadership Council (HALC) U.S.A.