Ε.Ι.Π.Δ - ακαδημαϊκο συμβουλιο | μελος
Γεώργιος Λινάρδου

Γεώργιος Λινάρδου

Πρέσβυς ε.τ.

Ο Γεώργιος Λινάρδου είναι μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας. Ο κύριος Λινάρδου είναι πρέσβυς επί τιμή. Σπούδασε στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά., Ιταλικά, Πορτογαλικά.

Στη θητεία του στο Υπουργείο των Εξωτερικών υπηρέτησε ως υποπρόξενος στην Αδριανούπολη και Πρόξενος στο Παρίσι. Εν συνεχεία μετετέθη στη Βραζιλία ως Πρόξενος στον Άγιο Παύλο. Το 1975 ανέλαβε Γενικός Πρόξενος στη Νεάπολη και ένα χρόνο αργότερα υπηρέτησε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ (Βρυξέλλες) ως σύμβουλος για αμυντικά-στρατιωτικά θέματα και στη συνέχεια ως Αναπληρωτής-Μόνιμος Αντιπρόσωπος με ειδίκευση στα πυρηνικά ζητήματα.

Συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για την επανένταξη της Ελλάδος στην στρατιωτική δομή του ΝΑΤΟ, διατελέσας ο πρώτος Έλλην εκπρόσωπος μετά την επανένταξη, στην Επιτροπή Αμυντικού Σχεδιασμού (DPC) της Συμμαχίας. Επελέγη κατ’ απονομήν ως Πρέσβης της Ελλάδος στο Βουκουρέστι όπου υπηρέτησε από το 1987-1991. Κατόπιν, υπηρέτησε ως Πρέσβης της Ελλάδος στη Τσεχική Δημοκρατία έως και το 2000. Τιμήθηκε με το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος.