Ε.Ι.Π.Δ - ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ | ΜΕΛΟΣ
Παναγιώτης Λιαργκόβας

Παναγιώτης Λιαργκόβας

Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών.

Ο κος Παναγιώτης Λιαργκόβας είναι μέλος της Επιστημονικής Ομάδας στον τομέα της Οικονομικής Διπλωματίας του Ε.Ι.Π.Δ Αρκαδίας και μέλος στο Ακαδημαϊκό Συμβούλιο του Ε.Ι.Π.Δ. Είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών.

Από το 2012 μέχρι τον Μάρτιο του 2018 υπήρξε επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Clark της Μασαχουσέτης (ΗΠΑ), απ’ όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Υπήρξε υπότροφος του Αμερικανικού Ιδρύματος Fulbright. Ειδικεύθηκε στα Διεθνή Οικονομικά, τα Νομισματικά και την Οικονομική Ανάπτυξη. Έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Βρυξέλλες) και έχει εργαστεί ως αξιολογητής στην αντίστοιχη διεύθυνση Έρευνας της Ε.Ε.

Έχει διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Διαθέτει μεγάλη ακαδημαϊκή, διοικητική και ερευνητική εμπειρία, καθώς και πλουσιότατο επιστημονικό έργο. Είναι, επίσης, κάτοχος της έδρας Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση.