Ε.Ι.Π.Δ - ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ | ΜΕΛΟΣ
Παντελής Παπαδόπουλος

Παντελής Παπαδόπουλος

Ψυχίατρος / Ψυχοθεραπευτής

Ο Παντελής Παπαδόπουλος είναι μέλος του ακαδημαϊκού συμβουλίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας. Είναι ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής (με εξειδίκευση στην ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, θεραπεία ζεύγους και οικογένειας).

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Ακολούθησαν σπουδές ιατρικής και ειδικότητες γενικής ιατρικής και ψυχιατρικής-νευρολογίας στη Βιέννη, παράλληλα με την εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία. Μετά από 17 χρόνια παραμονής στην Αυστρία, εγκαταστάθηκε οριστικά στην Αθήνα. Για μερικά χρόνια ήταν στενός συνεργάτης του γνωστού ψυχίατρου-ψυχαναλυτή Π. Σακελλαρόπουλου, ασκώντας κοινωνική ψυχιατρική και ψυχοθεραπεία (ΨΠΣΑ, ΚΜΨΠΥ, πρόγραμμα ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα).

Αργότερα εργάστηκε ως διευθυντής του τμήματος ενηλίκων στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας στον Πειραιά. Παράλληλα ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας, ιδρυτής της οποίας είναι ο επίσης γνωστός ψυχίατρος-ψυχαναλυτής Μ. Γιωσαφάτ.

Εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη εταιρεία, αρχικά ως μέλος του Δ.Σ., στη συνέχεια ως Εκπαιδευτής-Αναλυτής, ως Επόπτης και ως υπεύθυνος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής. Πριν λίγους μήνες εξελέγη Πρόεδρος της άνω εταιρείας. Ιατρείο διατηρεί από το 1984.