Ε.Ι.Π.Δ - ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ | ΜΕΛΟΣ
Παντελής Παπαδόπουλος

Τατιάνα Φλέσσα

Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Reading School of Law.

Η Τατιάνα Φλέσσα είναι κάτοχος πτυχίου Φιλοσοφίας από το κολλέγιο Wellesley, ενός JD από το Northeastern University School of Law, και από το London School of Economics.

Πριν από την ένταξή της στο LSE, άσκησε το δίκαιο στις ΗΠΑ και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Reading School of Law. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την πολιτιστική ιδιοκτησία και το νόμο της κληρονομιάς, το δίκαιο και την κοινωνική θεωρία, το δίκαιο και τη λογοτεχνία. Η Δρ Φλέσσα έχει διατελέσει σύμβουλος στο Βρετανικό Μουσείο (με τον καθηγητή Lionel Bently, Πανεπιστήμιο του Cambridge) και είναι σύμβουλος νομικών θεμάτων για την Artwatch International και την Artwatch UK.

Η έρευνά της είναι στον τομέα της πολιτιστικής ιδιοκτησίας και της νομικής θεωρίας, εστιάζοντας στην εμφάνιση της ρύθμισης της πολιτιστικής ιδιοκτησίας και της κληρονομιάς ως λόγου της νεωτερικότητας. Εξετάζει τα προβλήματα προσδιορισμού της πολιτιστικής ιδιοκτησίας, τη διαμάχη γύρω από την ιδιοκτησία των μαρμάρων του Παρθενώνα και πώς τα μουσεία και ο επαναπατρισμός αρχαίων σκελετών ταιριάζουν στις συζητήσεις σχετικά με τα πολιτιστικά κοινά.

Η δουλειά της βασίζεται στη σύγχρονη φιλοσοφία από τον Nietzsche και στη λογοτεχνική θεωρία. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Κατανόηση του Δικηγορικού Νόμου».