Ε.Ι.Π.Δ - ΑΝΚΟΝΑΣ | ΙΔΡΥΤΗΣ & ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
Χάρης Κουδούνας

Χάρης Κουδούνας

Συγγραφέας / Ακαδημαϊκός & Ιστορικός Ερευνητής.

Ο Χάρης Κουδούνας είναι ο επικεφαλής και ιδρυτής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ανκόνα. Ο κύριος Κουδούνας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Συγγραφέας, ακαδημαϊκός και ιστορικός ερευνητής, καθηγητής των συστημάτων αποκωδικοποίησης της ελληνικής γλώσσας και σύμβουλος της Ακαδημίας των Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών “Angelica Costantiniana” της Ρώμης, σήμερα συνεργάζεται με διάφορους ακαδημαϊκούς, ερευνητές και ιστορικούς τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα.

Σπούδασε την επιστήμη πληροφοριακών συστημάτων στην Ανκόνα Ιταλίας, στατιστικές επιστήμες στην Ρώμη έχοντας κάνει δύο Master Management “Futus Corporation Future Systems” στη Περούτζια και στην Σιένα Ιταλίας. Κατέχει την θέση του καθηγητή των μεθολογίας και των συστημάτων διερμηνείας και μετάφρασης ελληνικής-ιταλικής γλώσσας, του ακαδημαϊκού έτους των σπουδών που προορίζονται για την Ιταλική Δημόσια Διοίκηση και τις Ιταλικές Αρχές της Ανκόνα, επί της έδρας του Οργανισμού Συστημάτων Λιμενικής Αρχής όλων των λιμένων της Κεντρικής Αδριατικής Θάλασσας.

Διδάσκει επίσης την ελληνική γλώσσα σε Ιταλικά Ινστιτούτα ξένων γλωσσών του νομού Μάρκε καθώς και την πορεία ελληνικών σπουδών και αρχαίας αυτογνωσίας στους μαθητές των τάξεων της Ελληνικής Κοινότητας του Νομού Μάρκε. Είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμβουλευτικών παροχών, διερμηνειών και επισήμων μεταφράσεων “Studio di Consulenze & Interpretariato”, με έδρα την Ανκόνα Ιταλίας. Είναι Τεχνικός Σύμβουλος των Δικαστών και Εισαγγελέων του Δικαστηρίου και της Εισαγγελίας της Ανκόνα και Εμπειρογνόμων του Αστικού και Ποινικού Δικαστηρίου της Ανκόνα. Κατέχει την θέση του επίσημου μεταφραστή και διερμηνέα της Δίωξης Οικονομικού εγκλήματος της Ανκόνα και της Διεύθυνσης της Τελωνειακής Περιφέρειας της Ανκόνα.

Είναι επίσης σύμβουλος της IEMO (International Emergency Management Organization) -Διπλωματικό Σώμα- της Διακυβερνητικής εκείνης Οργάνωσης (ΔΚΟ) για τη Διαχείρηση των Eπειγόντων Αναγκών στα Βαλκάνια, εγγεγραμμένης επί της Γραμματείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), έχοντας έδρα στην Ανκόνα. Από τις 20 Ιανουαρίου 2015, καλύπτει τον ρόλο του Aξιωματικού Συνδέσμου και Συμβούλου Ευγενούς Αυτοκρατορικού Οίκου των Αγγέλων – Κομνηνών της Θεσσαλίας και Ηπείρου, για τις σχέσεις Αυτού με τις Πολιτικές και Θρησκευτικές Αρχές της Ελλάδας και Ιταλίας. Είναι σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας Ιταλικών αυτοκινητοδρόμων “Autostrade per l’Italia” καθώς και άλλων ιταλικών εταιρειών στον τομέα των υπηρεσιών και των οδικών, ναυτιλιακών και αεροπορικών μεταφορών.

Είναι επίσης σύμβουλος και υπεύθυνος των νομικών διαδικασιών των ελλήνων αυτοκινητιστών διεθνών μεταφορών για λογαρισμό της ασφαλιστικής εταιρείας νομικών θεμάτων ARAG S.A. με έδρα την Αθήνα. Από το 1997 μέχρι σήμερα δραστηριοποιήθηκε και συνεχίζει την δράση του στον τομέα των διεθνών μεταφορών, φέρνοντας εις πέρας, διάφορες διοικητικές και νομικές διαδικασίες. Εξυπηρέτησε σε όλο το Ιταλικό έδαφος 8.000 έλληνες οδηγούς και αυτοκινηστές διεθνών μεταφορών, εκτέλεσε διερμηνευτικές υπηρεσίες για 16.000 ώρες, βοήθησε στην έκδοση 2.000 νομαρχειακών ιταλικών αδειών βαρέων φορτηγών για την κυκλοφορία τους στην Ιταλία, μετέφρασε επισήμως 5.000 έγγραφα, επέτυχε και ολοκλήρωσε 160 εμπορικές έρευνες μεταξύ ελλάδας και ιταλίας και τέλος πρόσφερε νομικές και άλλες βοηθητικές υπηρεσίες σε 170 τροχαία ατυχήματα, όπου οι εμπλεκόμενοι ήταν έλληνες.

Έχει εκδόσει ιστορικές και επιστημονικές έρευνες, παγκόσμια αναγνωρισμένες, στα ιταλικά, ελληνικά και αγγλικά. Έχει γράψει λογοτεχνικά βιβλία, βιβλία ποιημάτων, δοκίμια, τεχνικά εγχειρίδια στην Ιταλική και ελληνική γλώσσα. Ενθουσιώδης λάτρης της μουσικής, της ζωγραφικής και της λογοτεχνίας, πήρε μέρος σε διάφορες δημόσιες εκθέσεις εικαστικής τέχνης, μα προπαντός παρέλαβε σε πολλά μέρη της Ιταλίας, σημαντικά διεθνή βραβεία και αναγνωρίσεις για τη δραστηριότητα του ιστορικού ερευνητή, συγγραφέα και ποιητή.