Ε.Ι.Π.Δ - ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ | ΜΕΛΟΣ
Παντελής Παπαδόπουλος

Χρήστος Κωνσταντίνος Βελισσαρόπουλος

Ενεργό μέλος της διεθνούς ιατρικής ανθρωπιστικής οργάνωσης «Médecins du Monde”.

Ο Χρήστος Κωνσταντίνος Βελισσαρόπουλος είναι μέλος του ακαδημαϊκού συμβουλίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει διπλή υπηκοότητα, Ελληνική και Γαλλική.
Είναι χωρισμένος και έχει δύο κόρες και δύο εγγονούς. Έχει κάνει σύνθετες σπουδές Ιατρικής και Ψυχολογίας στην Γαλλία και την Ιταλία με τελικό πτυχίο την κλινική ψυχολογία.

Μετά το πέρας τους εργάστηκε εθελοντικά στο ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», λειτουργώντας ομάδες καρκινοπαθών και ατομικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες. Επίσης, έχει ολοκληρώσει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα (DEA de Psychanalyse) στο Πανεπιστήμιο Paris VII, όπου εξειδικεύτηκε στην Ψυχανάλυση και την Ψυχοσωματική.

Έχει εργαστεί στο ψυχιατρικό νοσοκομείο «Esquirol” (πρώην «Άσυλο του Charenton), όπου συντόνιζε ομάδες Balint με το προσωπικό. Είναι ενεργό μέλος της διεθνούς ιατρικής ανθρωπιστικής οργάνωσης «Médecins du Monde”. Συνετέλεσε στην δημιουργία των δομών περίθαλψης στην Αθήνα, στο πρόγραμμα παρέμβασης στους τοξικομανείς, στο πρόγραμμα ένταξης των Rομά, στην ιατρική κινητή μονάδα και διετέλεσε εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό δίκτυο μελέτης πρόσβασης στο σύστημα υγείας «Averroes” και στο Δίκτυο μελέτης Roma “RomEurope”.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης και Γενικός Γραμματέας της. Διετέλεσε επίσης επιστημονικός συνεργάτης του Ε.Π.Κ.Α., υπεύθυνος έρευνας για την συμβολή της οικογενειακής ψυχοθεραπείας στην ένταξη των μεταναστών και προσφύγων. Έχει εργαστεί στο «Ιατρικό Σεξολογικό Ινστιτούτο». Είναι μέλος της εταιρείας μελέτης «I. Lezine”, της «Διεθνούς Εταιρείας Νευρο-ψυχανάλυσης», και της «Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας», όπου εξειδικεύτηκε στην ομαδική ανάλυση, στην οικογενειακή θεραπεία και στην θεραπεία ζευγαριών.

Επίσης διδάσκει στην ΕΕΑ&ΟΨ και είναι μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ιατρικής Ψυχοσωματικής Εταιρείας» και της «Εταιρείας Φίλων του Οφθαλμιατρείου» Έχει διδάξει για μεγάλο χρονικό διάστημα τα μαθήματα Ψυχανάλυσης, Ψυχοπαθολογίας, Ψυχοσωματικής και Σεξολογίας σε ιδιωτικές σχολές Ψυχολογίας Συμμετέχει ενεργά στην συγγραφή άρθρων και πραγματοποίηση ομιλιών σε επιστημονικά συνέδρια, με κύρια θεματολογία την ψυχο-ογκολογία και την θεματική του κοινωνικού αποκλεισμού αλλά και άλλα όπως «Τα αγάλματα του Riace».

Έχει επίσης συμμετάσχει στην συγγραφή του βιβλίου «Ψυχολογική προσέγγιση ατόμων με καρκίνο» με θέμα «Ομαδική ψυχοθεραπεία με καρκινοπαθείς». Επίσης είναι σε φάση τελικής επεξεργασίας το βιβλίο του με θέμα την σχέση ψυχοσωματικής και καρκίνου.