To Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ.) διοργάνωσε, την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, την εκδήλωση “Η Ιστορία μέσα από το κλασικό παιχνίδι”, με ομιλήτρια την Νίνα Καρακώστα – Γαβριλάκη, συλλέκτρια κλασικού παιχνιδιού, ενώ την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η Διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας κα. Στάβη Σπανού.
Η πρωτοβουλία του ΕΙΠΔ επανατοποθετεί την σημασία του κλασικού ελληνικού παιχνιδιού στον δημόσιο διάλογο και αποδεικνύει τη βαρύτητα που κατέχει στην ορθή και ηθική (υψηλά ιδανικά) διαπαιδαγώγηση του παιδιού, εστιάζοντας στην ιστορία και στο νόημα του κλασικού παιχνιδιού, ως αντικείμενο και ως έννοια ανα τους ιστορικούς χρόνους από την αρχαιότητα και την Βικτωριανή εποχή έως σήμερα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ‘‘Gallery’’ του St George Lycabettus Lifestyle Hotel στο Κολωνάκι, με την προσέλευση φίλων του Ινστιτούτου και ατόμων που έλκονται από την κλασική κουλτούρα και επιρροή που ασκούν τα κλασικά παιχνίδια.