Ελληνο-ολλανδική έκθεση EXPO στην Ουτρέχτη

Η δεύτερη ελληνο-ολλανδική έκθεση EXPO πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο EXPO Houten της Ουτρέχτης το διήμερο 15 με 17 Μαρτίου το 2019. Η διοργάνωση συντελέστηκε από διάφορους Ελληνικούς φορείς πολιτισμού και τουρισμού, μεταξύ άλλων, το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού και το κοινωνικό δίκτυο Greece All Over, η οποία στόχευε στην ενδυνάμωση των πολιτιστικών δεσμών των δύο κρατών.

Η έκθεση ήταν ανοιχτή σε όλους τους πολίτες της Ολλανδίας και της Ελλάδος και εξελίχθηκε βάσει τριών θεματικών πυλώνων. Ο πρώτος αφορούσε την πολιτιστική προώθηση της Ελλάδος στη δέσποινα χώρα μέσω της γαστρονομίας, της μουσικής, των τεχνών και του παραδοσιακού χορού. Ο δεύτερος στόχευε στην προώθηση Ελληνικών καταναλώσιμων προϊόντων στην Ολλανδία και ο τρίτος στον Ελληνικό θεματικό τουρισμό για τους πολίτες των Κάτω Χωρών. Στόχος της έκθεσης ήταν η προώθηση του Ελληνικού πολιτισμού σε επισκέπτες με κοσμοπολίτικο και επενδυτικό ενδιαφέρον, κυρίως από την Ολλανδία, καθώς και από το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης υπήρξαν Ελληνικά μουσικά ακούσματα, καλλιτεχνικά και γαστρονομικά ερεθίσματα και μια γενική εικόνα του Ελληνικού τοπίου και δυνατοτήτων της χώρας λόγω της πολιτιστικής της ευρύτητας και ποιότητας. Οι πτυχές του τουρισμού που προβλήθηκαν στην έκθεση ήσαν φωτισμένες από τα πολιτιστικά στοιχεία της χώρας και τον φυσικό πλούτο αυτής.

Υπό αυτό το πρίσμα, γίνεται έκδηλο, πως μία φαινομενικά οικονομικοκεντρική διακρατική έκθεση δύναται να ολοκληρωθεί και να αποφέρει θετικά και επικερδή αποτελέσματα και για τις δύο χώρες, εφόσον οι δύο έτεροι πολιτισμοί γνωριστούν και αναπτύξουν εγγύτητα. Ο τουρισμός και οι επενδύσεις δεν αποτελούν αόμματο όχημα οικονομίας, αλλά έλκονται και πραγματοποιούνται σε ισχυρούς πολιτιστικούς πόλους. Έτσι, γίνεται κατανοητό, πως για να προαχθεί η εικόνα ενός κράτους δεν αρκεί η σκληρή ισχύς, αλλά πολλές φορές δείχνει, πως οι επιθυμίες και οι επιδιώξεις της εκπηγάζουν και  προσανατολίζονται από την ήπια ισχύ του πολιτισμού και των επιμέρους πολυποίκιλων χαρακτηριστικών του.

Σπηλιώτη Άννυ

Πηγή: https://news.gtp.gr/2019/01/21/greek-dutch-expo-looks-boost-ties-greece-netherlands/

Πηγή εικόναςhttps://news.gtp.gr/2019/01/21/greek-dutch-expo-looks-boost-ties-greece-netherlands/

Εγγραφείτε. Κάντε εγγραφή για να μην χάσετε μελλοντικές δημοσιεύσεις.

You can unsubscribe at any time. By signing up you are agreeing to our Terms of Service and Privacy Policy. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ