Η αρχαία Ελλάδα στο Εθνικό μουσείο της Αυστραλίας

Για πρώτη φορά θα ταξιδέψουν στην μακρινή ήπειρο εκθέματα της αρχαίας Ελλάδας, που αναδεικνύουν διάφορες πτυχές του πλούσιου πολιτισμού μας. Σε συνεργασία με το Βρετανικό μουσείο, τα Ελληνικά εκθέματα έφτασαν στο Εθνικό μουσείο της Αυστραλίας το Δεκέμβριο του 2020 και θα φιλοξενηθούν μέχρι το 2021 σε δύο ακόμη μουσεία της Αυστραλίας. Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση με τον τίτλο: Αρχαίοι Έλληνες : Αθλητές, Πολεμιστές και Ήρωες [Ancient Greeks : Athletes, Warriors and Heroes], φιλοξενήθηκε στο Auckland War Memorial Museum (03/07/2020 έως 18/10/2020), εν συνεχεία φιλοξενήθηκε και θα συνεχίσει να φιλοξενείται στο National Museum of Australia μέχρι το τέλος του Απριλίου (04/12/2020 έως 27/04/2021), ενώ τέλος, για την υπόλοιπη διάρκεια του έτους η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Western Australian Museum.

Η έκθεση αποτελείται από αναπαραστάσεις αθλητών, κεραμικά, γλυπτά, πανοπλίες, αγαλματίδια, παιχνίδια, κοσμήματα και νομίσματα της αρχαίας Ελλάδας. Πρόκειται για 170 αρχαιότητες/εκθέματα συνολικά, τα οποία θα πραγματευτούν την έννοια του «συναγωνίζεσθαι» μέσα από τον αθλητισμό, την πολιτική, το θέατρο, τη μουσική και τη μάχη. Η έκθεση Αρχαίοι Έλληνες : Αθλητές, Πολεμιστές και Ήρωες, αφού παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Νέα Ζηλανδία και κατόπιν στη Δυτική Αυστραλία, θα μεταφερθεί στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Η έκθεση αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για το Αυστραλιανό κοινό και όχι μόνο, ώστε να γνωρίσει σε βάθος τον αρχαίο Ελληνικό κόσμο και τον τρόπο δράσης αυτού, καθώς και κάποιες από τις παραδόσεις, που συνοδεύουν τη χώρα μας από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.

Καταληκτικά, η έκθεση αυτή θα αποτελέσει αρωγό διάδοσης του αρχαίου Ελληνικού κόσμου και των κατορθωμάτων αυτού, σε μια ήπειρο με την οποία η Ελλάδα διατηρεί στενές πολιτισμικές σχέσεις και γέφυρες συνεργασίας, με απώτερο σκοπό τη διεύρυνση των κοινών αυτών δράσεων και ενεργειών.

Γκόπη Άννα-Μαρία,

Πολιτικός Επιστήμονας

Πηγές:

1. Εικόνα: «Virtual ο 38ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10χλμ», 14/11/2020. Ανακτήθηκε από: https://www.trocaderoclub.gr/2838-virtual-%CE%BF-38-%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82-10-%CF%87%CE%BB%CE%BC .

2. «Εκθέματα από την Αρχαία Ελλάδα επισκέπτονται το Εθνικό Μουσείο Αυστραλίας, 02/12/2019. Ανακτήθηκε από: https://diaspora.parliament.gr/el-gr/Ενημερωτικό-Δελτίο/εκθέματα-από-την-αρχαία-ελλάδα-επισκέπτονται-το-εθνικό-μουσείο-αυστραλίας.

Εγγραφείτε. Κάντε εγγραφή για να μην χάσετε μελλοντικές δημοσιεύσεις.

You can unsubscribe at any time. By signing up you are agreeing to our Terms of Service and Privacy Policy. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ