Article Views :

16 views

Πολιτιστική Διπλωματία: η συνειδητοποίηση της διαφοράς μεταξύ της θεώρησης των ανθρώπων ως ψυχών και ως αριθμούς

του ακαδημαϊκού και συγγραφέα Χάρη Κουδούνα

 Ο χρόνος κυλά μαζί με τους αριθμούς του. Οι αριθμοί των γεννήσεων, της παραγωγής, των εσόδων, των πωλήσεων, των πτωχεύσεων, των θανάτων. Λογαριασμοί δεξιά και αριστερά, φόροι, ΑΕΠ. Πάντα αριθμοί! Η ώρα είναι 01:00, Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018. Παρατηρώ τα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία: ο πληθυσμός αυτή τη στιγμή είναι 7.598.631.610 άνθρωποι. Σήμερα, μέσα σε μία ώρα, ενώ οι δημόσιες δαπάνες για τη στρατιωτική άμυνα είναι 180.752.709 δολλάρια, έχουν μείνει ακόμα 58.516 ημέρες από τη λήξη του φυσικού αερίου και 16.570 ημέρες για το τέλος του πετρελαίου (περίπου 45 έτη). Σε μία μόλις ώρα 15.063 άνθρωποι γεννήθηκαν –καινούργιες ψυχές- και 6.521 άνθρωποι απεβίωσαν, εκ των οποίων τα 1.259 άτομα από την πείνα! “Πόσο πραγματικά θλιβερός είναι ο κόσμος, με αυτούς τους αριθμούς!”

Μόνο όταν γεννιόμαστε είμαστε ψυχούλες, είμαστε η Θεϊκή πνοή που επιλέγει να γεννηθεί και να ζήσει σ’αυτή την Γη μας. Σιγά-σιγά, όμως, γινόμαστε και εμείς αριθμοί! Ο ισχυρός κόσμος έχει συσχετίσει τους αριθμούς με τον πλούτο. Όσο περισσότερους αριθμούς μπορεί να ελέγξει, τόσο περισσότερο νομίζει ότι είναι πλούσιος και ισχυρός! Καθώς στο παρελθόν η Αμερική, η Ευρώπη και μεγάλο μέρος του κόσμου εμπλουτιζόταν με αριθμούς, ο άνθρωπος γινόταν περισσότερο φτωχός πνευματικά. Επιλέγοντας τον υλισμό, ξεχνώντας την επίγεια πορεία της ψυχής μας, το αποτέλεσμα υπήρξε εντελώς ανυπολόγιστο! Επιλέχθηκε μια διαδρομή που πιθανόν να οδηγεί προς την καταστροφή μας, εάν ο Άνθρωπος δεν αλλάξει σύντομα κατεύθυνση. Σήμερα, ωστόσο, λόγω της λεγόμενης “οικονομικής και κοινωνικής κρίσης”, η ψυχή της Γης βρίσκεται υπό αφύπνιση έτοιμη να εξυψωθεί διαμέσου της συνειδητοποίησης της λανθασμένης της πορείας και της δυνατότητας που η πολιτιστική διπλωματία μπορεί να προσφέρει σε όλους τους τομείς που αυτή επιμελείται. “Είμαστε στο μαθηματικό εκείνο σημείο, στο οποίο μπορούμε να αλλάξουμε κατεύθυνση”.

Από αυτή την οριζόντια κατεύθυνση του υλισμού, των ψευδών πορισμάτων και ενεργειών, των “παραμυθιών και της υποκρισίας”, των λανθασμένων κινήσεων, της πολιτικής και πολιτιστικής ακινησίας πρέπει να περάσουμε σε εκείνη την κάθετη, μια διαδρομή σίγουρα επαναστατική με αφύπνιση της συνείδησης, οδεύοντας προς την Οδό της Αλήθειας, της Γνώσης, του σύγχρονου Πολιτισμού μας που θέλει – με γνώμονα τη θέληση μερικών σύγχρονων ταλαντούχων επιστημόνων, λογίων διανοουμένων – να δημιουργήσει την γεφυροποίηση μεταξύ των χωρών που πιστεύουν ακόμα στην αξία του πολιτισμού που φέρουν μέσα τους. “Σήμερα ο άνθρωπος καλείται να συνειδητοποιήσει, ότι είναι κάτοχος μιας ψυχής, που τυχαίνει σε ότι αφορά την Ελλάδα, να λέγεται πολιτιστική ψυχή: δεν είναι σε καμμιά περίπτωση ένας οποιοσδήποτε αριθμός”. Ο Άνθρωπος πρέπει να κατανοήσει τη ζωή του και “να την ζήσει έντονα και συνειδητά.”

Η Γη και οι άνθρωποι που μας αγαπούν ακόμα και που δεν είναι πλέον δίπλα μας, οι μεγάλοι διδάσκαλοι που έχουν θυσιαστεί για τον κόσμο, αναμένουν από τον καθένα μας, να συμβάλλει όχι με τους αριθμούς του, αλλά με την ψυχή του, στη σωτηρία της ίδιας της Γης και των παιδιών μας . Με ποιόν τρόπο,όμως,ο σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να σώσει την ψυχή του; Σύμφωνα με την ανατολική φιλοσοφία, κατά τη διάρκεια του επίγειου ταξιδιού μας, μαζί με το σώμα είναι έμφυτες και οι εννέα συνειδήσεις: οι πέντε αισθήσεις, το μυαλό, το ευσυνείδητο εγώ. Η όγδοη συνείδηση δεν είναι τίποτα άλλο από το ασυνείδητο, δηλαδή, την αποθήκη του δικού μας Κάρμα. Τέλος, η ένατη συνείδηση, είναι το εσώτερο του εαυτού μας, το βαθύτερο επίπεδο, εκεί όπου η θετική Οικουμενική ενέργεια ρέει αγνά και αμόλυντα. Αυτή η τελευταία συνείδηση είναι που αντιπροσωπεύει το πνεύμα, συνοδεύει την ζωική οντότητα μετά το θάνατο προς την βιώσιμη και αιώνια Οδό του Σύμπαντος, μέχρι και την αρχή νέας ζωής, όταν θα μπορεί «να εκδηλωθεί» σωματικά και πνευματικά.

Σήμερα ο σύγχρονος άνθρωπος, στρατηγικός αναλυτής της τεχνολογίας, της πλοήγησης, των αεροπορικών και γήινων ταξιδιών, αυτός που εφηύρε τα πάντα σε όλους τους τομείς, αυτός που χρησιμοποιεί τα οικονομικά και τα όπλα με τον ίδιο τρόπο, χωρίς διακρίσεις ή αξίες, παραμένει αβέβαιος και ανίκανος μπροστά στο μεγάλο ζήτημα της σωτηρίας της ψυχής του. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, αυτός δραπέτευσε από το κρίσιμο σημείο της ζωής του: ποτέ δεν αναρωτήθηκε πώς να προστατεύσει την ψυχή του. Προσπαθώντας να σώσει, με αντάλλαγμα την προσωποληψία και το ιδιωτικό του συμφέρον, τους άλλους και τον εαυτό του, άλλαξε στην πραγματικότητα, την ιστορία της φυσικής του ύπαρξης και της ίδιας της Γης, δημιουργώντας μια τεράστια ανισότητα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, μεταξύ των κοινωνικών τάξεων, μεταξύ του Βορρά και του Νότου της κάθε χώρας στον κόσμο.

Πολλές φορές ο άνθρωπος έπρεπε να επιλέξει, παίρνοντας συχνά λάθος δρόμο. Τώρα που οι επιλογές έχουν σχεδόν εξαντληθεί, σε αυτόν έμεινε μόνο ένας τρόπος για να σώσει την ψυχή του: να αναπτύξει, να καλλιεργήσει κατά πνευματικό και πολιτιστικό τρόπο τη ζωή του, να την ανυψώσει, προετοιμάζοντας ακόμη με ευθύ και συνειδητό τρόπο -χωρίς πια φόβο-και την ίδια του την αποβίωση, που είναι αναπόφευκτο μέρος της ίδιας του της ζωής.“O σύγχρονος άνθρωπος πρέπει να πάψει να γυρνάει προς τα έξω το βλέμμα του και θα πρέπει να σταματήσει μια στιγμή και να κοιτάξει μέσα στον εαυτό του”. Μόνο τότε θα μπορέσει να σταματήσει να φοβάται τον θάνατο.

Από την άλλη μεριά, μια κοινωνία όπως αυτή σήμερα, πώς θα μπορούσε να είναι ένας πραγματικός πνευματικός και πολιτιστικός οδηγός για την ευημερία και την ευτυχία του καθενός από εμάς, αν θέλει να ξεχνά τις θεμελιώδεις αρχές, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών της, με αποτέλεσμα να ξεχνά τις πραγματικές αξίες του πνεύματος αυτών; Και πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο; Κι εδώ χρειάζεται διπλωματία θα έλεγε κάποιος! Πολιτιστική όμως! Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας πως ένα από τα κύρια χαρίσματα ενός καλού διπλωμάτη είναι το να διαχειρίζεται με έξυπνο τρόπο τις διαπροσωπικές του σχέσεις. Αυτή η ποιοτική του ικανότητα είναι εκείνη που τον βοηθά κατά αποτελεσματικό τρόπο στο να φέρει εις πέρας την αποστολή του! Όμως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτό σήμερα δεν είναι αρκετό! Εκεί που η Παραδοσιακή Διπλωματία σταματά, εκεί όπου δημιουργούνται κενά μεταξύ πολιτικής εξωτερικής και διπλωματικών σχέσεων, τότε επεμβαίνει η Πολιτιστική Διπλωματία! Η Πολιστιστική Διπλωματία είναι σήμερα – διαμέσου της ηθικής και της αναβάθμισης των πολιτιστικών αξιών της κάθε χώρας, διαμέσου των σύγχρονων επιτήδειων ταλαντούχων επιστημόνων της – ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε βήμα προς βήμα προς την συνειδητοποίηση του τί πραγματικά είμαστε, των ευκαιριών που μας παρουσιάζονται για την επίλυση των υπαρχόντων εμποδίων και καταστάσεων, αναγνωρίζοντας και προγραμματίζοντας άμεσα ότι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε για τον τόπο μας και για τις γενιές που έρχονται!

Η Πολιτιστική Διπλωματία στην απλή δομή της, είναι η ακολουθία της σειράς των πολιτιστικών αξιών που έχουμε, υιοθετώντας μια διπλωματική στάση μας απένταντι στην κάθε εφήμερη στιγμή που ζούμε. Είναι με άλλα λόγια, η έκφραση της Πολιτιστικής Διπλωματίας του Carpe Diem που δεν είναι τίποτε άλλο από την εφαρμογή των παρακάτω τεσσάρων ρημάτων: “Ανακαλύπτω, γεύομαι, φαντάζομαι, κατανοώ” Αυτά τα τέσσερα ρήματα αντιπροσωπεύουν τέσσερα στάδια του ταξιδιού μας προς τo μονοπάτι της σημερινής μας πολιτιστικής ταυτότητας. Όπως διαγράφεται η τροχιά του ήλιου από την αυγή έως το ηλιοβασίλεμα και πάλι ως την αυγή, όπως ο κύκλος της ζωής μας οδηγεί από τη γέννηση έως τον θάνατο και πάλι στη ζωή μέχρι το άπειρο, όλα αυτά είναι παραδείγματα που αντιπροσωπεύουν την Σαμσάρα, σύμφωνα με τη φιλοσοφία των Ινδουιστών. Αυτό σημαίνει, το να ανακαλύψουμε με πολιτιστικό τρόπο την ψυχή μας, εκείνη την αιώνια ψυχή, εκείνη την Θεία πνοή που είναι μέσα μας, την συνείδησή μας, τους ίδιους μας τους εαυτούς, την δική μας πολιτιστική ταυτότητα.

Και μπορούμε να το κάνουμε αυτό, μόνο γευόμενοι με αγάπη, συνειδητά και έντονα, κάθε στιγμή της ζωής μας. Διατηρώντας πιστά την γλώσσαμας, τα ήθη και έθιμά μας. Διαβάζοντας, γνωρίζοντας με ανυπομονησία το ηθικά καινούργιο, αυξάνοντας διαρκώς την γνώση μας, ερχόμενοι σε επαφή με όσους δεν σταματάνε μόνο στην φράση “η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ”, αλλά σηκώνουν τα μανίκια τους και εργάζονται για ένα όραμα, για ένα σκοπό που πηγάζει μέσα από την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Γιατί στο προσηλωμένο ρήμα φαντάζομαι δεν υπάρχει μόνο η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, αλλά υπάρχουν, επίσης, όλο το δέος και οι ομορφιές της δικής μας Γης, το θαύμα του Σύμπαντος.

Ο άνθρωπος, αυτός ο σύγχρονος Άνθρωπος κατανοεί στο τέλος, γιατί αυτό είναι το ρήμα που χρησιμοποιεί η Αλήθεια, πριν αυτή γίνει βίωμα. Είναι η θεμελιώδης και υποχρεωτική στάση για αυτόν – για όλους εμάς- πριν από τη λήψη σημαντικών αποφάσεων που επηρεάζουν τη ζωή, τις σχέσεις μας με τους άλλους, την ευτυχία και ευημερία, το μέλλον του τόπου μα ακόμη και περισσότερο υψηλές έννοιες, όπως η πνευματική σύνδεση με τον Ύψιστο. Όταν καθημερινά φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε συνειδητά αυτά τα τέσσερα ρήματα, τότε πραγματικά γινόμαστε χρήστες της Πολιτιστικής Διπλωματίας στη ζωή μας, κάτι που μας ενθαρρύνει να την ζήσουμε την ίδια με τρόπο αρμονικό και γεμάτο ευτυχία. Άλλωστε ο πολιτισμός στην ουσία δεν είναι μήπως το πρώτο βήμα προς την πνευματικότητα εφόσον, προωθώντας την ένωση μας με τα άνω μεταφέρει ακέραια την ιστορία μας, την γλώσσα μας τα ήθη και έθιμά μας στις επόμενες γενιές, ολοκληρώνοντας κάλλιστα το πολιτιστικό μας έργο σε αυτό το επίγειο ταξίδι μας, που λέγεται ΖΩΗ;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εγγραφείτε. Κάντε εγγραφή για να μην χάσετε μελλοντικές δημοσιεύσεις.

You can unsubscribe at any time. By signing up you are agreeing to our Terms of Service and Privacy Policy. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αρχείο Ηνωμένου Βασιλείου

Φορείς Πολιτιστικής Διπλωματίας Ηνωμένου Βασιλείου

Το Ηνωμένο Βασίλειο, βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς η απόφαση για έξοδο από την Ε.Ε. (Brexit) έφερε επιπτώσεις και στη διεθνή εικόνα και φήμη της χώρας. Επομένως, θα χρειαστεί μια νέα προσέγγιση, προκειμένου να προωθηθούν αποτελεσματικά τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, με ενισχυμένη δημόσια διπλωματία και διεθνείς πολιτιστικές σχέσεις.

Η Αγγλική γλώσσα, η οποία χρησιμοποιείται ως δεύτερη ή ως επίσημη γλώσσα σε πολλές χώρες του κόσμου, το τηλεοπτικό δίκτυο BBC (το μεγαλύτερο δίκτυο ΜΜΕ στον κόσμο με παρουσία στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο σε περισσότερες από 30 γλώσσες και ένα ακροατήριο 269 εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε εβδομάδα)κυρίαρχοι πολιτιστικοί οργανισμοί όπως το Βρετανικό μουσείο και το V&Aβραβευμένες τηλεοπτικές σειρές όπως το Sherlock, ναυαρχίδες του κινηματογράφου όπως ο James Bond και το Star Wars, η μουσική παραγωγή του David Bowie και του Ed Sheeranη λογοτεχνία του Σαίξπηρ και της Άγκαθα Κρίστι και αθλητικές διοργανώσεις όπως η Premier League, είναι μερικά από τα πιο δυνατά παραδείγματα και πλεονεκτήματα στον τομέα του πολιτισμού και της δημιουργικότητας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η άσκηση της πολιτιστικής διπλωματίας βασίζεται στην ανταλλαγή ιδεών, αξιών και του πολιτισμού προκειμένου να ενδυναμωθεί η σχέση της χώρας με τον κόσμο και τις υπόλοιπες χώρες και επίσης να προωθηθούν η επιρροή της, η απασχόληση και η ανάπτυξη ως θεματοφύλακες του μέλλοντος της χώρας.

Το Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, παιδείας, πολιτισμού, ΜΜΕ και αθλητισμού, συνεργάζεται με το Βρετανικό συμβούλιο, το Υπουργείο Εξωτερικών (Foreign Office) και άλλους κυβερνητικούς φορείς για να προωθήσουν πρωτοβουλίες, όπως η καμπάνια GREAT και πολιτιστικές συνεργασίες με άλλες χώρες.

Το 2006, δημιουργήθηκε το συμβούλιο Δημόσιας Διπλωματίας, σε μια προσπάθεια αναθεώρησης των πρακτικών της δημόσιας διπλωματίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το συμβούλιο είναι υπεύθυνο, για τη δημιουργία εθνικής στρατηγικής δημόσιας διπλωματίας, προκειμένου να υποστηριχθούν τα διεθνή συμφέροντα και οι στόχοι του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα μέλη του συμβουλίου είναι το Υπουργείο Εξωτερικών, το Βρετανικό Συμβούλιο και η Παγκόσμια Υπηρεσία του BBC.

Σε συνεργασία με τους βασικούς ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένου του Foreign Office, του Βρετανικού Συμβουλίου και των πολιτιστικών οργανισμών, το Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού, ανέπτυξε το 2010 την πολιτική Πολιτιστικής Διπλωματίας. Οι γενικοί στόχοι ήταν η ενθάρρυνση και η στήριξη του πολιτιστικού τομέα για την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών σε τομείς με συγκεκριμένη πολιτιστική και/ή κυβερνητική προτεραιότητα. Παράλληλα, η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο του οφέλους και του αντίκτυπου της πολιτιστικής διπλωματίας, ιδιαίτερα μετά τη λήξη συγκρούσεων.

Από τα παραπάνω, παρατηρούμε ότι στην περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου, η άσκηση της πολιτιστικής διπλωματίας δεν είναι αρμοδιότητα ενός μόνο υπουργείου και πως συμπεριλαμβάνει τη συλλογική προσπάθεια και την αλληλεπίδραση πολλών παραγόντων, για την προώθηση των πολιτικών που συμβάλλουν στην ενίσχυση της πολιτιστικής διπλωματίας. Οι συντονισμένες προσπάθειες όλων των προαναφερόμενων φορέων του Ηνωμένου Βασιλείου, συντελούν στην ευρεία αναγνώριση της Ήπιας ισχύος της χώρας.

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε το σχέδιο δράσης του Υπουργείου Ψηφιοποίησης, Πολιτισμού, Παιδείας, Μέσων και Αθλητισμού, το οποίο μεταξύ άλλων έχει σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση της αίσθησης υπερηφάνειας και συνοχής στη χώρα, να προσελκύσει νέα άτομα να επισκεφτούν και να εργαστούν στη χώρα, να μεγιστοποιήσει και να αξιοποιήσει την ήπια ισχύ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στις ενέργειες, συμπεριλαμβάνονται η ενίσχυση της Βρετανικής παρουσίας στο εξωτερικό διαμέσου της πολιτιστικής διπλωματίας, διεθνών επισκέψεων και του προγράμματος «Great», η προώθηση των πολιτιστικών εξαγωγών για την αύξηση της αξίας τους στην οικονομία της χώρας, η συνεισφορά στην παράλληλη κυβερνητική ατζέντα της ήπιας ισχύος και ευημερίας, η χρησιμοποίηση της συλλογής έργων τέχνης της κυβέρνησης , προκειμένου για να προωθηθούν οι τέχνες, η κληρονομιά και ο πολιτισμός της χώρας, μέσω της δημιουργίας εκθέσεων σε υπουργικά και διπλωματικά κτίρια σε όλον τον κόσμο και της συνεισφοράς στην ήπια ισχύ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας, είναι υπεύθυνο κυρίως για την διεθνή πολιτική, χωρίς όμως να απουσιάζουν ενέργειες πολιτιστικής διπλωματίας, ως κατεξοχήν φορέας της επίσημης διπλωματίας της χώρας. Άλλωστε στο υπουργείο υπάγονται οι πρεσβείες που είναι υπεύθυνες για την μεταφορά των πολιτικών και της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό. Διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο πρεσβειών και προξενείων, απασχολώντας πάνω από 14.000 άτομα σε περίπου 270 διπλωματικά γραφεία. Συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς για την προώθηση των συμφερόντων του Ηνωμένου Βασιλείου και της παγκόσμιας ασφάλειας. Προωθεί τα συμφέροντα και τις αξίες του Ηνωμένου Βασιλείου διεθνώς, υποστηρίζει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, στηρίζοντας την παγκόσμια επιρροή και την ευημερία της χώρας. Όραμα του είναι να οικοδομήσει μια πραγματικά «παγκόσμια Βρετανία», η οποία θα πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια σκηνή.

Μεταξύ άλλων, στηρίζει κορυφαίους μελετητές με ηγετική ικανότητα να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά μαθήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο με υποτροφίες Chevening και νέους Αμερικανούς να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με υποτροφίες Marshall. Προωθεί την ευημερία και την ανάπτυξη μέσω του Δικτύου Επιστήμης και Καινοτομίας, καθώς και μερικές από τις εργασίες της κυβέρνησης για τη διεθνή ανάπτυξη, (μεταξύ άλλων την προώθηση της βιώσιμης παγκόσμιας ανάπτυξης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της κλιματικής αλλαγής και της πρόληψης των συγκρούσεων).

Το Βρετανικό Συμβούλιο, είναι ο διεθνής οργανισμός του Ηνωμένου Βασιλείου με αρμοδιότητα στις διεθνείς πολιτιστικές σχέσεις, με αντιπροσωπείες σε τουλάχιστον 110 χώρες προωθώντας την Αγγλική γλώσσα, ενθαρρύνοντας την πολιτιστική, επιστημονική και εκπαιδευτική συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο. Η δράση του επικεντρώνεται στις ευκαιρίες πολιτιστικής ανάπτυξης, στις νέες συνεργασίες και στις πολιτιστικές σχέσεις.

Μουσεία, κληρονομιά και Οργανισμοί:

Βρετανικό Μουσείο φορέας πολιτιστικής διπλωματίας με πληθώρα αρχαιολογικών και εθνογραφικών στοιχείων-ευρημάτων.

Βρετανική Βιβλιοθήκη με αρχαία και μεσαιωνικά χειρόγραφα καθώς και παπύρους .

Ζωολογικός κήπος του Λονδίνου

Βασιλικός Βοτανικός κήπος του Λονδίνου

Πανεπιστήμια και οι βιβλιοθήκες τους όπως University of Gambridge, Oxford κ.α.

Art galleries: National Gallery, the Victoria and Albert Museum, the National Portrait Gallery, two Tate galleries—Tate Britain (with superb collections of John Constable and the Pre-Raphaelites) and Tate Modern—and the Wallace Collection.

Αθλητισμός και δημιουργία: ποδόσφαιρο, ράγκμπι, κολύμβηση κ.τ.λ.

ΜΜΕ και δημοσιεύσεις : Daily newspapers published in London include The Times, one of the world’s oldest newspapers; The Sun, a tabloid that is the country’s most widely read paper, with circulation in the millions; the The Daily Telegraph; and The Guardian (also published in Manchester). Major regional dailies include the Manchester Evening News, the Wolverhampton Express and Star, the Nottingham Evening Post, and the Yorkshire Post. Periodicals, such as The Economist, also exert considerable international influence.

International Council of Museums (ICOM)

ICOM is the only international organisation representing museums and museum professionals. It has more than 32,000 members and is made up of National Committees, which represent 136 countries and territories, and International Committees, which gather experts in museum specialities worldwide.

ICOM International Committees

The 30 International Committees bring together professional experts covering all aspects of museum activity. Their annual meetings offer the opportunity for UK museums professionals to extend their networks of international contacts. The ICOM events calendar lists the dates of annual International Committee meetings.

ICOM UK

ICOM UK is the National Committee of ICOM in the UK and is a gateway to the global museum community and the only UK museum association with a dedicated international focus. In addition to leading on two working internationally programmes – the annual Working Internationally Conference and the Working Internationally Regional Project – ICOM UK also offers bursaries for ICOM UK members to attend ICOM Triennial Meetings, International Committee meetings, and other conferences with a demonstrable international remit.

Visiting Arts

Visiting Arts’ purpose is to strengthen intercultural understanding through the arts.  It provides tools to help the cultural sector to work more effectively and efficiently worldwide

World Cultures Connect (WCC)

WCC is a global cultural information site.  It connects artists and cultural organisations across the globe by allowing them to promote their work, make new connections, identify opportunities, and discover new partners, markets, and audiences.  The discussion forum is a useful way to share information and advice, and take part in discussions, on working internationally.

Heritage Without Borders (HWB)

Heritage Without Borders is a unique charity working in developing countries to build capacity in heritage skills in situations of poverty and reconstruction, and to provide life-transforming work experience for volunteer students and professionals in the heritage sector.

University Museums Group (UMG)

Universities work on a global stage and their museums play a key role in this international approach.  UMG supports and advocates for the university museum sector in England, Wales, and Northern Ireland.  Working alongside their sister organisation University Museums in Scotland UMIS it represents the interests of university museums to funders and stakeholders, and also maintains close links with the international body for university museums, UMAC

The Art of Partnering report by Kings College London

The Art of Partnering is the final report of a Cultural Enquiry in collaboration with the BBC, which explored the role partnership plays in enabling publicly funded cultural institutions to enhance the quality and diversity of their work across the UK.

National Museum Directors’ Council (NMDC)

NMDC represents the leaders of the UK’s national collections and major regional museums. Its members are the national and major regional museums in England, Northern Ireland, Scotland, and Wales, the British Library, The National Library of Scotland, and the National Archives. While their members are funded by government, the NMDC is an independent, non-governmental organisation.

British Council

The British Council is the UK’s international organisation for cultural relations and educational opportunities. It has offices in over 100 countries across six continents. Each British Council office overseas has its own country website which can be accessed via the British Council’s home page.

UK Registrars Group (UKRG)

The UKRG is a non-profit membership association set up in 1979.  It provides a forum for exchanging ideas and expertise between registrars, collection managers and other museum professionals in the United Kingdom, Europe and worldwide.

Through the UKRG website, members can access a number of resources aimed at registrars, or those who undertake the work of registrars.  These include publications relevant to international loans and exhibitions, such as facilities reports, guidance and top tips, and links to other online resources.

International Federation of Arts Councils and Culture Agencies (IFACCA)

IFACCA produces ACORNS, an online news service for and about arts councils and culture agencies, which contains news from arts and culture funding agencies and a digest of resources, such as links to websites, new publications, jobs, conferences, and events.

I am tab #2 content. Click edit button to change this text. A collection of textile samples lay spread out on the table – Samsa was a travelling salesman.
I am tab #3 content. Click edit button to change this text. Drops of rain could be heard hitting the pane, which made him feel quite sad. How about if I sleep a little bit longer and forget all this nonsense.
Μετάβαση στο περιεχόμενο