Ε.Ι.Π.Δ | Πρεσβειρα
Abir Dammak

Abir Dammak

Καθηγήτρια Αραβικής γλώσσας

Η κα. Abir είναι Τυνήσια στην καταγωγή, γεννήθηκε στην πόλη Sfax και μεγάλωσε στην πρωτεύουσα της χώρας. Οι προπτυχιακές σπουδές της θεραπεύουν ερευνητικά το γνωστικό αντικείμενο της Νομικής, και δη του Ιδιωτικού Δικαίου, και η ίδια πραγματοποίησε ποικίλες εκπαιδεύσεις και δραστηριότητες πάνω στις διπλωματικές σχέσεις και συγκρούσεις σε δύο εκ των κορυφαίων Ινστιτούτων του διπλωματικού χώρου: στο Διεθνές Κέντρο Arbitrage και στο Αφρικανο-Ασιατικό Κέντρο εξειδικευμένο στις διπλωματικές συγκρούσεις.

Η ίδια είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στις Πολιτικές Επιστήμες με έμφαση στις διπλωματικές και διεθνείς σχέσεις, και Πρεσβευτής Ειρήνης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών. Ούσα Καθηγήτρια Αραβικής γλώσσας, είναι πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας της Τυνησίας, και διδάσκει εδώ και εννέα χρόνια στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Η υπονομαζόμενη έχει ενεργό ρόλο στη δημόσια σφαίρα της χώρας της και η ίδια επικυρώνει διαρκώς τον ρόλο αυτό εδώ και δύο χρόνια, προωθώντας το Τυνησιακό μοντέλο στα Ηνωμένα Έθνη.

Κατά τη διάρκεια αυτών, η κα. Abir έτρεξε μια σειρά εκδηλώσεων και έργων, στοχεύοντας στην ενίσχυση της νεανικότητας και της πολιτικής εκπαίδευσης. Η ίδια ασχολείται με την αναλυτική γραφή της Αραβικής, δημοσιεύοντας σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες, κυρίως στην περιοχή της MENA, στο Μαρόκο, το Ιράκ και τον Λίβανο. Τα ενδιαφέροντα της κα. Abir άπτονται του θεάτρου, της ανάγνωσης, της ιστορίας, της πολιτικής, της θέσης της γυναίκας στη δημόσια σφαίρα, της συγγραφής κειμένων και σεναρίων πάνω στις Ανθρωπιστικές Σπουδές. Η ίδια ήταν επικεφαλής μιας σειράς για τη προβολή πολιτιστικών ινστιτούτων σε τοπικές κοινωνίες, και ομιλεί τέσσερις γλώσσες συμπεριλαμβανομένης της μητρικής της γλώσσας που είναι η Αραβική.