Ε.Ι.Π.Δ - ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ | ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
Γεώργιος Λιάσσας

George Liassas

Ο Γεώργιος Λιάσσας είναι επικεφαλής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας της Κοπεγχάγης. Ο Γεώργιος Λιάσσας εργάζεται ως σύμβουλος Κυβερνοασφάλειας στον τομέα των οικονομικών υπηρεσιών στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2010 μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των προπτυχιακών του σπουδών στην Επιστήμη των Υπολογιστών.

 

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Aalto του Ελσίνκι και αργότερα στο Πολυτεχνείο της Κοπεγχάγης. Εκεί παρακολούθησε εκτενές πρόγραμμα σπουδών επικεντρωμένο στην Ασφάλεια Δικτύων και Λογισμικού. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πολυτεχνείο της Λωζάννης, EPFL. Ο Γιώργος Λιάσσας συμμετέχει ενεργά ως ομιλητής σε διεθνή συνέδρια σχετικά με την επαγγελματική του δραστηριότητα.

 

Έχει ζωηρό ενδιαφέρον σχετικά με ζητήματα που αφορούν τον αντίκτυπο της Τεχνολογίας στον Πολιτισμό. Τα τελευταία έτη δραστηριοποιείται στην ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού μέσω παρεμβάσεών του στην φιλόξενη πόλη της Κοπεγχάγης. Διατηρεί έντονο ενδιαφέρον σχετικά με ζητήματα της ταυτότητας, της ελληνικής ιδιοπροσωπίας και γλώσσας.

Μέσω της δράσης του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας της Δανίας, φιλοδοξεί στην ενίσχυση των δεσμών των πολιτών της Δανίας και της Ελλάδος μέσω της αίσθησης της εγγύτητας, εμπιστοσύνης και αμεσότητας επί τη βάσει της καλλιέργειας πνεύματος συνεργασίας και κατανόησης μεταξύ των δύο λαών.

Skip to content